Van den Brink verliest opnieuw veel tijd, De Baar tweede

De truck van Martin van den Brink wordt in de Silk Way geplaagd door technische problemen. Zowel in de derde etappe als vandaag in de vierde etappe moest de Harskamper veel tijd inleveren. ,,We hebben vandaag hetzelfde problemen gehad als gisteren. De temperatuur loopt te snel op waardoor we van het gas moeten.´´ De rallyrijder staat met de Renault Sherpa twaalfde in het klassement.

Mammoet teamgenoot Pascal de Baar kende die problemen niet. De Baar werd vandaag tweede. ,,Dat geeft aan dat we ook voorin hadden kunnen rijden,´´ aldus Van den Brink vanochtend na de vierde etappe. Rond 12.30 uur plaatselijke tijd (in Nederland is het vier uur vroeger) kwam de Harskamper over de finish van de ingekorte vierde etappe. De formatie restte toen nog een verbindingsroute van 5 uur naar Astana. ,,Vanavond moeten we volop aan de slag om de oorzaak te vinden.´´

,,Teleurstellend, maar we zijn hier om te testen´´
In de vierde etappe van Kostenay naar Astana werd de klassementsproef 150 kilometer ingekort. Desondanks verloor de Harskamper 18.13 minuten op etappewinnaar Eduard Nikolaev. ,,Het is teleurstellend. Aan de andere kant zijn we hier ook om te testen. We hebben dit probleem niet eerder gehad. Mario Kress en zijn mannen gaan vandaag proberen om het probleem alsnog te vinden. Er is iets met de zekeringen. De temperatuur loopt heel snel op naar 125 graden. Dan moeten we van het gas om de motor weer te laten koelen.´´
Het positieve nieuws was dat Pascal de Baar de etappe als tweede afsloot. ,,Een teken dat de fronttruck gewoon goed is,´´ aldus Van den Brink.

In de derde etappe nam de Rus Andrey Karginov de leiding over van Van den Brink. Vandaag nam Kamaz kopman Eduard Nikolaev de leiding over van zijn teamgenoot, die tweede is op 5.34. Sotnikov (derde), Mardeev en Shibalov maken het Kamaz-feestje voorlopig compleet. Pascal de Baar is met 16.24 achterstand achtste in het klassement. Martin zakte na de twee etappes met koelingsproblemen naar de twaalfde plaats. Zijn achterstand bedraagt 20.50 minuten.

Woensdag staat er een special van 568 kilometer op het menu. In de langste etappe op weg naar Balkhash krijgen de rijders een zeer gevarieerd parcours voorgeschoteld. De verschillen zullen waarschijnlijk groter zijn dan in de eerste vier etappes.
Renault K-serie
Tekst: Berry Kamphorst

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *