Elfde etappe Silk Way Rally afgelast

Martin van den Brink is zonder moeite leider gebleven in de Silk Way Rally. De elfde etappe werd vandaag afgelast wegens hevige zandstormen in de Chinese Gansu regio.

De helikopters van de organisatie konden wegens de storm de lucht niet in. De helikopters zijn nodig om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen. De elfde etappe, van Dunhuang naar Jiayuguan, telde totaal 609 kilometer. De klassementsproef, met onder andere 25 kilometer serieuze duinen, telde normaal gesproken 330 kilometer.

De rallykaravaan trok vanochtend (Chinese tijd zes uur later dan in Nederland) in konvooi naar het bivak in Jiayuguan. Daar wordt vandaag overigens een stevige wind en kans op hevige regenval verwacht.
In het algemeen klassement verandert er niets. Mammoet Rallysport blijft de dans leiden. Martin van den Brink begint donderdag als koploper aan de twaalfde etappe. De Harskamper mag morgen zijn Renault Sherpa ook als eerste truck op pad sturen voor de etappe van Jiayuguan naarr Alashan. De proef telt donderdag 425 kilometer en brengt de deelnemers onder andere in de Gobi woestijn.
Renault sjomp
Tekst: Berry Kamphorst
Foto: Rallymaniacs.com

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *