Volvo Fuel&Performance Concept

Volvo Trucks Nederland introduceert nu het Fuel&Performance Concept: een Volvo FH die beschikt over tal van brandstofbesparende innovaties zonder concessies te doen aan rijprestaties en snelheid. Het gevolg is een brandstofbesparing tot 5% en een hoge gemiddelde snelheid.

“Goede rijeigenschappen combineren met een laag brandstofverbruik is een veel grotere prestatie dan alleen afzonderlijk focussen op rijeigenschappen of brandstofefficiency”, verklaart Jan Fijnaut, verkoopdirecteur bij Volvo Trucks Nederland. “Een goede brandstofefficiency is voor onze klanten ontzettend belangrijk. Dit mag echter niet ten koste gaan van de gemiddelde snelheid. Het besparen van tijd kan namelijk essentieel zijn voor een transportopdracht. Het handhaven van een hoge gemiddelde snelheid is daarom uitermate belangrijk.”

Motorische en aerodynamische verbeteringen

Om brandstof te besparen en tegelijkertijd hoge prestaties te behouden, beschikt de nieuwe Volvo FH Fuel&Performance Concept truck over de nieuwste generatie Euro 6 stap C-motoren met commonrail injectiesysteem en de geïntegreerde, intelligente Volvo I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak.

Belangrijke factoren die daarnaast bijdragen aan een lager brandstofverbruik zijn de aerodynamische verbeteringen die aan de cabine zijn aangebracht. Voor een soepeler luchtstroming heeft Volvo Trucks de bumperspoiler aan de voorkant, de zijspoilers, de spatschermen, de spatlappen en de wielkasten nog exacter afgestemd. “Dit zijn allemaal kleine details die gecombineerd bijdragen aan flinke voordelen voor de klant”, vertelt Jan Fijnaut.

Balans tussen goede rijeigenschappen en laag brandstofverbruik
Volvo Trucks besloot al in een vroeg stadium om zowel de prestaties als de brandstofefficiency aan te pakken. “We houden het hele proces van ontwikkeling en productie van de complete aandrijflijn zelf in de hand. Op deze manier zorgen we voor optimale integratie en communicatie tussen de motor en de versnellingsbak. Ook kunnen we continu zowel de hardware als de software exact afstemmen om een optimale balans te krijgen tussen goede rijeigenschappen en een laag brandstofverbruik. Wat we nu hebben bereikt, zijn een motor en een versnellingsbak die volledig hun gecombineerde mogelijkheden benutten voor het leveren van efficiënter transport”, zegt Wijnand van den Brink, Manager Product bij Volvo Trucks Nederland.
Volvo FH 4th gen
Volvo FH Fuel&Performance Concept
– Volvo FH 4×2 trekker met nieuwe 13-liter Euro 6 stap C-motor met commonrail injectiesysteem
– Airflowpakket met de vernieuwde en geoptimaliseerde spoilerset
– I-Shift (vernieuwde F-generatie) met Long Haul brandstofbesparend schakelprogramma
– I-See gebruikt de kinetische energie om de truck aan te drijven en werkt als een automatische piloot die het schakelen overneemt en optimaal gebruik maakt van de hellingen om zo tot 5% brandstof te besparen.
– I-Cruise control
– Stuurbekrachtigingspomp met variabele opbrengst
– Automatisch schakelende luchtcompressor
-Motoruitschakeling bij stationair draaien
– Achteras met enkele reductie (RSS1344D)
+ 315/70 R22,5 energy banden
– Chauffeurstraining zuinig rijden
– Dynafleet Fuel & Environment
– Tyre Pressure Monitoring System (TPMS)

Nieuwe Euro 6-motor (13-liter, commonrail)
– Commonrail inspuitingssysteem voor alle vermogensniveaus
– Verhoogde compressieverhouding voor de D13-motoren met 420 en 460 pk
– Nieuwe, geoptimaliseerde turbo voor de D13-motoren met 500 en 540 pk
– Verminderde interne wrijving door nieuwe zuigers en krukas afsluiting
– Geoptimaliseerde software en motorregeling
– Gewichtsbesparing van diverse motorcomponenten

Aerodynamische verbeteringen
– De bumperspoiler voorop is speciaal ontworpen voor optimale afstemming van de luchtverdeling onder en rondom de zijkanten van het voertuig.
– De spoilers zijn aangepast om een betere luchtstroming te genereren tussen de trekker en de trailer.
– De spatschermen en spatlappen zijn ontworpen om hun functie te behouden en tegelijkertijd de luchtweerstand te verminderen.
– De wielkasten zijn afgedicht voor een optimale luchtstroming tussen de wielen en de spatschermen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *