7x Scania R450 voor Dijco

Dijco Internationaal Transport heeft opnieuw gekozen voor Scania trekkers met de Topline en de Highline cabine en de 450 pk SCR-only motor. De order is een direct gevolg van de zeer goede verbruikscijfers die Dijco realiseert met acht trekkers met SCR-only motoren die de dealer Scania Waddinxveen vorig jaar aan de groente- en fruittransporteur leverde.
Scania R450
“Duurzaamheid is voor Dijco een belangrijk aandachtsgebied en bij aanschaf van nieuw materiaal wordt goed gekeken naar milieubesparende toepassingen. Vergeleken bij andere voertuigen in onze vloot springen de voertuigen met de 410 en 450 pk motoren er qua brandstofverbruik bijzonder goed uit,” aldus algemeen directeur Egbert van Alphen. “De Scania SCR-only motoren blijken bij ons zeker een halve liter minder diesel op 100 kilometer te gebruiken dan we gewend zijn. Dat gaf ons genoeg reden om weer opnieuw voor Scania te kiezen.”

Dat Dijco deze keer alleen 450pk modellen kocht, heeft alles te maken met de inzet. “Normaal kopen wij voor binnenlandse ritten eerder rond de 400 pk, bij Scania dus 410 pk SCR-only. Maar ik heb nu drie R450 Highlines besteld die binnenlands als LZV gaan rijden. Dat zijn 6×2 modellen met een voorloopas. De overige vier zijn in Topline-uitvoering en bedoeld voor buitenlandse ritten.”
Scania R450
Twee van de R450 Toplines staan in de rode kleur van het zusterbedrijf E. van den Berg. Ze worden met bijbehorende trailer voornamelijk ingezet op Zwitserland. De andere twee voertuigen met de grootste R-cabine kregen de nieuwe huisstijl van Dijco zelf. Die is zodanig gekozen dat hij een perfecte match oplevert met trailers die Dijco in de nieuwe eigen huisstijl kocht, maar ook nog steeds aansluit op de kenmerken van The Greenery.

Net als bij de vorige order zijn ook deze Scania’s uitgerust met een acht tons vooras, lang chassis, vier originele vérstralers in de zonneklep en Scania retarder en alle veiligheidsmiddelen als AEB, LDW en ACC.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *