De logistiek van de Olympische Spelen


Peterbilt onbekend/overig
Vrijdag 5 augustus 2016 was de officiële opening van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (Brazilië). ’s Werelds grootste sportevenement vergt nogal wat logistiek om alle sporters begeleiders, supporters, etc. twee onvergetelijke weken te geven. Maar, er zijn natuurlijk ook die miljoenen mensen die overal ter wereld de wedstrijden op de voet willen volgen, ongeacht het lokale tijdstip. Zo zijn de meeste beelden in Nederland en België met name ’s avonds en ’s nachts te zien. Gelukkig hebben de televisiestations hierop ingespeeld en alles uit de kast getrokken om ons van alle beelden te voorzien.
Scania meerdere
Twee enorme autotransportschepen zijn de halve wereld rondgevaren om 110 radio en televisiewagens uit alle windstreken op te halen en af te leveren in Brazilië. Onder andere het Hilversumse bedrijf United en het Belgische NEP Belgium hebben flink wat van hun materieel laten verschepen. Heel bijzonder om de voor ons bekende nummerplaten op Zuid Amerikaanse bodem te zien rondrijden!
Mercedes-Benz Actros MP2
Vanuit de aankomsthaven kreeg ik de afgelopen week diverse foto’s binnen van de Nederlanders die daar aanwezig zijn. Het doet je beseffen dat zo’n Olympische Spelen een meer dan grote operatie is! Let the games begin!
Scania meerdere

Scania R500

onbekend onbekend/overig

Mercedes-Benz Actros MP3

Mercedes-Benz Actros MP3

Scania R-serie

Volvo VN

Mercedes-Benz Actros MP4

onbekend onbekend/overig

Scania meerdere

Scania onbekend/overig
Nog veel meer RTV-voertuigen zien? Dat kan op facebook.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *