Volvo FMX 10×4 widespread voor Jovetra


Volvo FMX 2nd gen
Jovetra in Valkenburg (Zuid-Holland) verhuurt rijplaten, draglineschotten en bouwhekken aan bedrijven en particulieren. Voor het efficiënt en veilig transporteren, laden en lossen van haar materialen werkt de onderneming met gespecialiseerde bouwtrucks. De nieuwste aanwinst is een Volvo FMX 460 10×4 widespread kraanwagen, geleverd door Volvo Group Truck Center Rijnsburg.
Volvo FM 4th gen
De nieuwe bouwtruck dient deels als vervanging, deels als uitbreiding in het wagenpark van Jovetra; de acht jaar oude Terberg 10×4 blijft als reservevoertuig paraat. De goede ervaringen met deze truck waren aanleiding voor technisch directeur Ard Jongeneel om met Volvo Group Truck Center Rijnsburg om tafel te gaan. Het resultaat is een Volvo FMX 10×4 widespread (gestuurd) met een zorgvuldig uitgebalanceerde asbenutting.
Volvo FM 4th gen
Optimale stabiliteit
Terberg Techniek in IJsselstein monteerde de af fabriek meegeleverde Volvo 10-tons voorloopas onder een Volvo FMX 8×4 en vergrootte de as-afstand van het aangedreven tandemstel. Hierdoor is een maximaal GVW van 50 ton gerealiseerd: een stevig fundament voor de Jonsered 27 tonmeter laadkraan. Voor optimale stabiliteit zijn de achterste drie assen voorzien van dwarsstabilisatie en hydraulische vering. Deze vering is wat stugger en kan bovendien worden vastgezet tijdens het uitleggen en oppakken van de zware stalen rijplaten.
Volvo FM 4th gen
Volvo I-Shift
“Stabiliteit is essentieel voor de veiligheid van onze chauffeurs en de directe omgeving”, vertelt Jongeneel. “Ook de aandrijflijn draagt in belangrijke mate bij aan de veiligheid. De I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak kan vanaf de kraan zeer precies worden bediend, waardoor het voertuig geen onverhoedse bewegingen maakt maar heel soepel en solide te besturen is.” De Volvo FMX is tevens voorzien van een extra veiligheidssysteem dat obstakels voor de truck detecteert en automatisch remt als er een botsing dreigt. “Naast veelzijdigheid en veiligheid valt ook de wendbaarheid van het voertuig op. Door de zeer compacte wielbasis en vier gestuurde assen is het gemakkelijk manoeuvreren. Hoe de situatie ter plaatse ook is, met deze truck hebben we een sterke troef in handen.”
Volvo FMX 2nd gen
Over Jovetra
Jovetra, voluit Jongeneel Verhuur en Transport, is gelieerd aan Jongeneel Transport. Met ruim honderd vervoerseenheden is dit bedrijf gespecialiseerd in het transport van gevaarlijke stoffen. Jongeneel investeert in een milieuzuinig wagenpark en is in het bezit van het Lean and Green certificaat, waarmee zij zich een actieve speler mag noemen in de duurzame logistiek.
Volvo FMX 2nd gen
Voor de oplettende lezer, nee het zijn geen twee verschillende trucks, toen ik de foto’s maakte op de TKD was hij nog niet helemaal in de kleuren, op de persfoto’s wel.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *