De Amelander oogst van 29 augustus 2016

Afgelopen maandag was ik samen met mijn vriendin naar Ameland. Niet om truckfoto’s te maken, maar om eens wat vrije tijd te hebben. We zijn op een elektrische fiets richting het Oerd gegaan, zijn op het strand geweest, hebben heerlijk gegeten in Buren en geslenterd door Nes.


Ford Transit Connect
De eerste foto is op de pier van Holwerd, een Ford Transit Connect van Veenstra uit Jistrum.
Volvo FH 4th gen
Aangekomen op Ameland valt me direct de Volvo FH 4th gen van Sikotrans op, die klaar staat om met diezelfde boot waar ik net af kwam weer terug naar het vasteland te gaan.
VW Polo

VW Polo
VW Polo van de Amelander brandweer op de pier van Nes.
Toyota Tundra
Altijd leuk, een Toyota Tundra.
Grove GMK3050

Grove GMK3050
In Buren was Beekema met een Grove GMK3050 aan het hengelen.


Het Oerd. <3 Dit natuurgebied is aan haar naam gekomen door Rixt. Nadat Rixt haar man was overleden verhuisde ze vanuit Wierum naar de andee kant van het wad, ze ging met haar zoon Sjoerd in de duinen wonen. Ze waren zeer arm en leefden van wat de zee hen gaf, als jutters. Sjoerd groeide op tot een man en besloot zeeman te worden. Dit tot groot verdriet van zijn moeder, die nu, inmiddels oud geworden, zich helemaal alleen moest redden. Tot wanhoop gedreven ontstak ze tijdens een storm, toen ze een schip in de verte zag, een vuur in de duinen. Dit vuur werd door de kapitein aangezien voor een veilige haven, waarna hij zijn schip richting de duinen stuurde, waar het met man en muis verging precies wat de bedoeling was van Rixt. Toen ze de volgende ochtend toen de wind weer was gaan liggen op het strand de buit ging halen, zag ze een lijk liggen. De schrik sloeg om haar hart. Dat was haar zoon, Sjoerd. Ze krijste het uit: "SJOEEEEEEEEEEEEEEEEEEERD!!!!!!!!!!!!!!!! SJOEEEEEEEEEEEEEEEEEERD!!!!". Niemand heeft haar daarna nog gezien, maar als je tijdens een storm op Het Oerd bent kun je haar nog steeds horen gillen... 'oeeeeeeeeeeeeeeerd.... 'oeeeeeeeeeeeeeerd....
Mercedes-Benz Bremer (TN/T1)
Een prachtige Mercedes-Benz Bremer, terug in de bewoonde wereld.
onbekend aanhangwagen
Leuk idee, een tankaanhangertje ombouwen tot bloembak.
Scania R500
We zaten op de heenreis samen met de Scania R500 van J.P. Dam op de boot, maar toen had ik geen gelegenheid die te fotograferen. Terwijl we bij café de Driesprong in Buren van een overheerlijke lunch genoten, verbaasde ik iedereen op het terras door ineens weg te rennen toen ik een V8 motor hoorde. Maar deze foto was een paar seconden voor lul staan wel waard.


Absolute aanrader in Buren: het jutters- en landbouwmuseum. De knuffelige geitjes die ik op de foto heb gezet hebben helaas geen toestemming tot publicatie gegeven, dus jullie zullen het met deze beelden moeten doen.
Ford Transit Custom
Total Paint zorgt er momenteel voor dat het juttersmuseum nog mooier wordt.
Unimog onbekend/overig

Unimog 404
In Nes staan een aantal Unimogs in een tuin.
VW Transporter T5
VW Transporter T5
Smart ForTwo
Smart ForTwo
Peugeot Bipper
…en een Peugeot Bipper in het centrum van Nes.
Irisbus Citelis

Irisbus Citelis

Irisbus Citelis

Mercedes-Benz Citaro
We waren veel te vroeg weer bij de pier, mooie gelegenheid om even op het industrieterrein van Nes te kijken. Eerste stop: de Arriva garage. Terwijl de gelede Mercedes-Benz Citaro nog even uit mag puffen op deze eerste dag na het hoogseizoen, sprint een trio Irisbus Citelis richting de boot die een minuut later aan zal meren.
Mercedes-Benz Atego MP1

Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes-Benz Actros MP1

DAF XF95

Nissan Navara

Mercedes-Benz Actros MP2

Mercedes-Benz Sprinter
Niet voor niets het industrieterrein op geweest. Mercedes-Benz is opvallend populair op het eiland.
Peugeot Partner
Op de pier, een Peugeot Partner van Stork.
Hyundai H100
Hyundai H100.
Daihatsu Feroza
Daihatsu Feroza.
VW Caddy
VW Caddy van Jansma.
VW Polo
De VW Polo van de brandweer stond er ook nog.
Ford Transit Custom
Was het in Holwerd een Transit Connect, in Nes stond een Ford Transit Custom van dit bedrijf.

Peugeot 205.

Blik op het wad.
Still intern transport trekker
Terwijl wij wachten om de boot weer op, komen een Still intern transport trekker
Volvo FM 3rd gen
…en een Volvo FM 3rd gen de boot af.
VW Touran
De laatste foto van de dag, een VW Touran van de brandweer op de Holwerder pier.

One Response

  1. Cock de Roon 1 september 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *