(de levens van) De Hoogvlieger-bus


In mijn blogpost over de Den Oudsten Reünie ontbrak één bus: de Den Oudsten Alliance B95 van Stichting Hoogvliegers. Of, eigenlijk van Kees Put, die hem inzet voor deze stichting die ernstig zieke kinderen de dag van hun vaak veel te korte leven bezorgt door ze mee te laten vliegen met een vliegtuig of helikopter.

Het is de 11.000e gebouwde Den Oudsten. Hij kwam in 1996 nieuw op de weg bij Midnet, daar droeg hij busnummer 2156. Toen Midnet opging in Connexxion is de 2156 nog in de nieuwe kleuren gekomen. De motor komt van DAF.


Ter illustratie nog foto’s van Alliances in Midnet en Connexxion kleuren die ook op de reünie aanwezig waren, om een indruk te geven van de verschillende levens van deze bus:

Update: Kees Put stuurde me dit bericht:
“Hoi Alex
Betreft het stukje info over de hoogvliegers bus
Deze bus is niet van mij maar geschonken door Connexxion aan de stichting hoogvliegers en samen met een aantal ex collega’s van Connexxion rijden we vrijwillig op hoogvlieger dagen deze bus. Kun je dit even rectificeren aub.
Verder ben je heel goed bezig met het oud materiaal in de gaten te houden ik rijd al vanaf 1979 als buschauffeur rond eerst bij West-Nederland toen NZH -ZWN-Connexxion en nu Arriva.
Morgen zaterdag 7 september ben ik in Drachten op het vliegveld met de hoogvlieger bus om de kinderen weer en fijne dag te bezorgen. We vertrekken uit surhuisterveen lunchuis de Lauwers om 9.30 in 2 konvooien naar het vliegveld Drachten .
Het moet wel goed weer zijn dat wel.
Mvg Kees Put”

2 Comments

  1. Mariska van der Kolk 11 september 2017 Reply
    • Alex Miedema 11 september 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *