Volvo FH wint Duitse Fehrenkötter-Test

Op de IAA in Hannover is bekend gemaakt dat de Volvo FH 460 de bekende Duitse Fehrenkötter-Test heeft gewonnen. Alle zeven grote Europese truckfabrikanten namen deel aan de praktijktest waarbij gemiddeld 320.000 kilometer werd afgelegd gedurende een periode van 30 maanden. De Volvo FH kwam op diverse meetpunten (onder andere brandstofverbruik, TCO, rijprestaties en onderhoudskosten) als beste naar voren.
Volvo FH 4th gen
De grote praktijktest waaraan alle zeven grote Europese merken deelnemen, wordt door het Duitse transportbedrijf Fehrenkötter uitgevoerd onder begeleiding van DEKRA. Ieder voertuig wordt in de dagelijkse praktijk ingezet en legt een afstand van gemiddeld 320.000 kilometer af gedurende 30 maanden. Naast het brandstofverbruik, worden de investering, onderhoudskosten, de chauffeurservaring en restwaarde meegewogen in het eindoordeel. Een publicatie van de test verscheen recent in de Duitse transportkrant Trans Aktuell (23 september 2016).
Volvo FH 4th gen
De Volvo FH met 460 pk kwam overtuigend als winnaar uit de test naar voren. De truck bleek met een verbruik van 28,93 liter per 100 kilometer als enige onder de magische 30-liter grens te blijven. Ook op het gebied van TCO (Total Cost of Ownership) bleek het voertuig voor Fehrenkötter een grote besparing tussen de 3.000 en 29.000 euro te kunnen opleveren.
Volvo FH 4th gen
“We hebben het hier echt over veel geld wat je als transportbedrijf met een voertuig kunt besparen. Maar niet alleen op het gebied van brandstofverbruik en TCO zegeviert de Volvo FH. Ook onze chauffeurs zijn zeer te spreken over de rijprestaties van de truck. In deze tijd van chauffeurstekort is de mening van chauffeurs voor ons erg belangrijk”, verklaart Joachim Fehrenkötter, directeur van Fehrenkötter Transport & Logistik.
Renault T-serie
Begin 2014 was ik bij de aftrap van deze test, dat artikel vind je hier.
Mercedes-Benz Actros MP4

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *