Verschoor kiest Volvo-trucks voor speciale transporttaken

Kraanverhuur- en transportbedrijf M. Verschoor B.V. uit Sassenheim nam onlangs drie nieuwe trucks in ontvangst bij Volvo Group Truck Center. Het betreft een FH16 750 8×4-zwaartransport trekker en twee FH 460 8×4-bakwagens met zware Effer autolaadkraan. De trucks zijn voorzien van onder meer Volvo Dynamic Steering en Work Remote, voorzieningen die de chauffeur ontlasten en de productiviteit verhogen.
Volvo FH16 4th gen
De twee identiek opgebouwde Volvo FH-bakwagens hebben een technisch GVW van 43 ton en kunnen op ontheffing als combinatie rijden met 77 ton. Beide 4-assers zijn voorzien van een Effer 685-kraan die werden geleverd door Kluytmans en opgebouwd door Ematra. Het bereik van de kranen, met lier, 6S Jib en handdeel, is maar liefst 30 meter ver met 32 meter tiphoogte.
Volvo FH16 4th gen
Speciale aslastverdeling af fabriek
“Deze trucks kunnen we inzetten voor de meest uiteenlopende hijsopdrachten”, vertelt Roland Quarre, fleetmanager bij M. Verschoor. “Bijvoorbeeld het laden van containers, bouwketen en staalconstructies, maar ook het op hoogte brengen van dakkappellen en bouwmaterialen.” Vanwege de plaatsing van de kranen achter de cabine is gekozen voor een bladgeveerde 10-tons vooras met zware stabilisator. De vooras kan maximaal worden benut dankzij een speciale aslastverdeling voor kraanvoertuigen, een klantspecifieke optie die af fabriek werd geleverd door Volvo Trucks. Deze techniek stelt de luchtvering van het tandemstel automatisch af op het gewicht en de plaats van de lading. Door de variabele druk op de trekassen neemt de grip op de weg toe, terwijl de liftbare, gestuurde naloopas zolang mogelijk kan worden ontlast.
Volvo FH16 4th gen
Ontheffing tot 180 ton
De Volvo FH16-trekker, met luchtgeveerde 9-tons vooras, 35-tons tandem en 9-tons gestuurde voorloopas, krijgt in Nederland een ontheffing tot 180 ton. Het voertuig krijgt als voornaamste taken het verplaatsen van Verschoors eigen rupskranen en verreikers, de contragewichten van mobiele kranen en het uitvoeren van speciaal transport, waaronder windmolenonderdelen.
Volvo FH16 4th gen
Volvo Dynamic Steering en Work Remote
M. Verschoor B.V. liet alle Volvo-trucks uitvoeren met Volvo Dynamic Steering. “Een investering in comfort en de gezondheid van onze mensen”, verklaart Quarre. “Zij rijden veel relatief korte ritten en moeten veel manoeuvreren. De chauffeurs zijn erg enthousiast over het stuurgemak. Ook zijn de trucks voorzien van Work Remote. Hiermee kunnen functies als verlichting, zwaailampen en luchtvering op afstand worden geregeld en kan de aslast buiten de cabine worden uitgelezen. Doordat er minder in- en uitgestapt hoeft te worden, kan er gemakkelijker een goede belading verkregen worden.”
Volvo FH16 4th gen
Kracht uit eigen bedrijf
Quarre is zeer te spreken over het partnerschap van Volvo Group Truck Center, Ematra en Kluytmans tijdens het aankooptraject. “Bij Volvo Group Truck Center Rijnsburg werken de verkoopafdeling en werkplaats op een heel prettige manier samen. Zo werken wij bij Verschoor ook: de kracht uit het eigen bedrijf halen, verantwoordelijkheid nemen en elkaar helpen waar nodig, ongeacht je functie.”
Volvo FH16 4th gen
Over Verschoor
M. Verschoor B.V. in Sassenheim is in 50 jaar uitgegroeid van benzinestation met garage tot internationaal kraanverhuur- en transportbedrijf. Verschoor verzorgt onder meer al jarenlang hijswerkzaamheden bij de opbouw van de HISWA. Een snelgroeiende activiteit is de plaatsing van windturbines, tot op hoogtes van 140 meter. Daarnaast is het bedrijf, onder de naam UCM (Used Cranes & Materials) Holland B.V., wereldwijd actief met de in- en verkoop van gebruikte kranen en kraanonderdelen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *