Op Herhaling 2016 in Geniemuseum Vught


DAF YF 5442
Precies 20 jaar geleden werd in Nederland de militaire dienstplicht afgeschaft en dat is meteen ook het centrale thema van ‘Op Herhaling’, dat dit jaar op zaterdag 22 en zondag 23 oktober in het Geniemuseum in Vught plaatsvindt. “Het wordt een evenement voor jong en oud”, aldus secretaris Henk Boons van de Stichting Bravo Compagnie die voor de organisatie tekent. “Dat betekent onder andere kennis maken en meerijden met militaire voertuigen uit die periode. We stellen alles in het werk om er echt een belevenis van te maken.”
DAF meerdere
De Stichting Bravo Compagnie heeft als doelstelling materieel uit de periode van de militaire dienstplicht (1945 – 1996) rijdend te houden. Een van de evenementen die de stichting in dat kader jaarlijks organiseert, is ’Op Herhaling’. “Dit jaar vindt dat voor de vijfde keer plaats”, aldus Henk Boons. “We zijn bijzonder trots dat we dit keer bij het Geniemuseum in Vught en Regiment Genietroepen te gast mogen zijn. Ook zal beide dagen uiteraard het museum opengesteld zijn en daarnaast met enkele voertuigen uit de eigen collectie demonstraties zal verzorgen.”
DAF YBZ 3300
De opzet van ‘Op Herhaling 2016’ is niet anders dan andere jaren. Uit de eigen gelederen zullen van de Stichting Bravo Compagnie de roemruchte DAF-voertuigen uit de jaren vijftig en zestig aanwezig zijn. Daarnaast geven andere clubs ‘acte de présence’, waardoor er ook kennisgemaakt kan worden met de beroemde LandRovers en militaire voertuigen uit het voormalige Oostblok. “Doelstelling van het evenement is bij ouderen nostalgische gevoelens op te roepen en jongeren te informeren over alle aspecten van de militaire dienstplicht”, vervolgt Henk Boons. “De regimentscommandant nodigt alle geïnteresseerden en speciaal ex-dienstplichtige Genisten uit voor een hernieuwde kennismaking met de Genie. Dat het Regiment Genietroepen tijdens ‘Op Herhaling’ ook modern geniemateriaal zal tonen, maakt het programma alleen nog maar aantrekkelijker!”
DAF YA 126
‘Op Herhaling’ vindt zaterdag 22 en zondag 23 oktober aanstaande plaats bij op de Brederodekazerne in Vught (Lunettenlaan 102) en is beide dagen toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang tot het evenement, het museum, alsmede een rit in een historisch voertuig kost slechts € 5,00 per persoon.
DAF YA 314

DAF YAZ 2300

DAF YP 408

DAF YA 66

DAF YA 328

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *