Renault Alaskan op de IAA

Renault Pro+ stelde op de IAA vier uitvoeringen voor op basis van de Alaskan pick-up met dubbele cabine, uitvoeringen die beantwoorden aan de meest uiteenlopende behoeften van professionele klanten. Deze voertuigen lenen zich voor interventies op de moeilijkste terreinen.
Renault ALASKAN
Renault Alaskan Interventievoertuig
Deze uitvoering wordt gerealiseerd door Durisotti, een Franse koetswerkbouwer uit Sallaumines (Frankrijk). Het Renault Alaskan Interventievoertuig werd ontwikkeld met het oog op een snelle bevoorrading en pechverhelping. Hij kan brandstof en andere vloeistoffen leveren en brengt voertuigen op de openbare weg in veiligheid. Hij is geschikt voor elk type weg. Zo is hij uitgerust met een bullbar van versterkt staal aan de voorkant, een lier vooraan met een vermogen van drie ton en een kraan met lier in de laadbak.
Renault ALASKAN
Renault Alaskan Ambulance
Deze uitvoering wordt gerealiseerd door Sanicar, Groupe Gruau, een Franse koetswerkbouwer gevestigd in Colombe (Frankrijk). De Renault Alaskan Ambulance werd ontwikkeld met het oog op noodinterventies in moeilijke omgevingen en om slachtoffers snel te evacueren naar zorgcentra. Het hele voertuig is bekleed met polyesterpanelen en tussen de bestuurderscabine en de verzorgingscel zit een scheidingswand met schuifraam. De dakverhoging omvat twee zijkanten met ramen en een lichte verhoging boven de bestuurderscabine. De interieurinrichting van de verzorgingscel omvat diverse opbergkoffers, een zitplaats voor de begeleider, flessenhouders, een rolgeleiding voor de brancard, enz.
Renault ALASKAN
Renault Alaskan Secours & Incendie
Deze uitvoering wordt gerealiseerd door SPAC, een Franse koetswerkbouwer uit Lesquin (Frankrijk). De Renault Alaskan ‘Noodhulp en brand’ is een licht terreinvoertuig om groepstransporten vooraf te gaan of brandweerlui te vervoeren voor diverse interventies. Dit 4×4-voertuig leent zich bij uitstek voor verkenningsritten op elk terrein, met name in het geval van bosbranden of om zwaar vervoer te begeleiden.
Renault ALASKAN
Renault Alaskan hoogwerker
Deze uitvoering wordt gerealiseerd door KLUBB, een Franse koetswerkbouwer uit Ferrières-en- Brie (Frankrijk). De Renault Alaskan Lift werd ontworpen om in extreme gebieden en moeilijke omstandigheden te kunnen werken. Deze uitvoering omvat een volledig hydraulische lift om onderhoudsopdrachten wereldwijd te vereenvoudigen, en dat zelfs bij erg hoge of erg lage temperaturen. De aluminium telescoop verbetert de stabiliteit. Flexibele leidingen, een kettingbediening en een speciale bescherming binnenin de arm verlengen de levensduur.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *