[video] 4×4 Feest Drenthe


Trabant onbekend/overig
Gisteren werd op het terrein van akkerbouw & loonbedrijf Fikker bij Wijster voor het eerst het ‘4×4 Feest Drenthe’ gehouden. Een geweldig evenement! Ik hoop van harte dat dit een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt.

Het terrein bestond uit drie delen. Allereerst een (groot!) stuk land waar een route op uit was gezet. Die route kon je zo moeilijk maken als je zelf wilde, bij iedere hindernis (onder andere een wip en een flinke waterbak) was ook een makkelijke(r) weg er omheen. Zo was de route zowel voor de ervaren offroader als een beginneling erg leuk. Deze route sloot aan op een andere kale akker. Hier was geen route uitgezet, maar kon je zelf vrij rijden. Sommige mensen speelden in de modder, anderen gingen op hoge snelheid over het ‘wasbord’ heen. Verder was er ook nog een mooie route uitgezet door het mooie Drentse land, met veel zandpaden en karrensporen.

Dit evenement was ik niet alleen als verslaggever aanwezig, ik was er in de eerste plaats om zelf te offroaden. Het werd een familie-uitje, mijn Samurai heeft maar twee zitplaatsen, dus we besloten de Volvo TGB-1111 ‘tankhunter’ mee te nemen. Ondanks verwoede pogingen (en wegbanden!) kwam die niet vast te zitten, een best apparaat dus. Voor de liefhebbers van iets bijzonders (er zijn er slechts 75 gebouwd, waarvan 4 in Nederland zijn) hij staat te koop.


De catering was goed geregeld, vooral de kip(saté)wraps uit de Commer foodtruck waren erg goed te eten! Er schijnen ’s avonds ook nog enkele bands opgetreden te hebben, dat hebben wij verder niet meegekregen. Is er dan niks negatiefs te noemen over dit evenement? Nee, niet echt. Hoogstens een aanbeveling dat er bij een volgende editie van mij best meer standjes met onderdelen en dergelijke bij mogen zijn. Of dat het op een zondag mag, zodat mijn vriendin, die op zaterdag steevast moet werken, er ook bij kan zijn.Van de wip gevallen…

Dakar, kitcar uit Westerbork op Range Rover chassis.

Een Niva komt overal doorheen… Totdat er een technische storing is.

De kilverbak heeft niet in actie moeten komen, perfecte ondergrond.

De volgende generatie staat al te trappelen om me op te volgen.


Ons bezoek aan dit evenement (en daarmee deze blogpost) werd mogelijk gemaakt door Rinus Peeks van EDS, waarvoor onze hartelijke dank! Mijn hele reeks met foto’s staat op truckfan.nl. Er volgen later nog twee blogposts over dit evenement, beide over een Land Rover: één met maar één as en één met drie assen.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *