Silk Way Rally 2017: Bestemming Xi’An

Van het Rode plein in Moskou naar de keizerlijke stad van Xi’an, met een rustdag in Urumqi. Dat zijn de hoofdpunten van een nieuw hoofdstuk in de historie van de Cross-Country sport. De Silk Way Rally zal opnieuw een lange reis van west naar oost zijn met sportieve en mechanische uitdagingen zoals nooit te voren.

Afgelopen zomer werd de missie voltooid. Na vijftien etappes en 10.735 kilometer, arriveerde de Silk Way Rally in Beijing. De wedstrijd werd uitgezonden in 197 verschillende landen en de deelnemers die de finish haalden werden ontvangen bij het Olympisch stadion van Beijing. Met alle moeilijkheden die een rally als deze te bieden heeft, was het voor de deelnemers een onvergetelijk avontuur.

Of het nu fabrieks- of priveteams waren, professionele of amateur rijders, alle deelnemers deden mee aan een uitmuntende rally waar vaardigheid van coureurs en skills van de navigator tot het uiterste getest werden. De landschappen die de deelnemers moesten overwinnen in Rusland, Kazakstan en Chinae waren zeer divers.

Drie maanden later ligt de focus alweer op de volgende editie van de Silk Way Rally. Er is geleerd van de lessen die verscholen lagen in de eerste keer dat de ‘lange editie’ verreden werd. De Silk Way Rally-organisatoren hebben nu besloten om de finish van de 2017-editie te organiseren in Xi’An.

De keizerlijke stad Xi’An is bekend van het terracottaleger, een archeologische vondst die behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Xi’An is de bakermat van de Chinese beschaving, waar het destijds hoofdstad van was. De stad groeit nog steeds en heeft zo’n acht miljoen inwoners. Het is de ideale plek om de rally te finishen op zaterdag 22 juli 2017.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *