Low-deck IVECO Stralis LNG voor Van der Wal Transport BV uit Utrecht

Onlangs heeft het Utrechtse bedrijf Van der Wal Transport B.V. een nieuwe IVECO Stralis Hi-Road LNG in gebruik genomen. De trekker wordt aangedreven door een 330pk en 1700Nm krachtige 8-liter aardgasmotor, en is voorzien van twee LNG-tanks waardoor een actieradius van 1100 kilometer kan worden gehaald. De Iveco Stralis is uitgevoerd als low-deck trekker, zodat Van der Wal Transport B.V. dit voertuig kan inzetten in combinatie met megatrailers. “Door de inzet van dit voertuig met zeer lage emissiewaarden in combinatie met volumetrailers en het reduceren van lege kilometers, slaan we dubbele slagen,” aldus eigenaar Henk van der Wal.Iveco StralisUtrechts bedrijf Van der Wal Transport B.V.
“Van der Wal” werd opgericht in 1924, in eerste instantie als taxibedrijf. Niet veel later ging eigenaar Toon van der Wal zich richten op het vervoeren van vrachten. De regionale transportactiviteiten werden uitgebreid toen de tweede generatie van de familie Van der Wal in de jaren veertig het bedrijf overnam. In de jaren zestig begon Van der Wal ook internationale transportwerkzaamheden te verrichten. Niet veel later deed de derde generatie van de familie haar intrede in het bedrijf.

In de jaren negentig ontwikkelde Van der Wal Transport B.V. de activiteiten richting Oost-Europa en Centraal-Azië. Het Utrechtse bedrijf opende in de jaren negentig vestigingen in Polen, Rusland, Kazachstan en Azerbeidzjan. Na diverse overnames in de afgelopen jaren is het wagenpark van Van der Wal Transport B.V. gegroeid tot circa 125 trekkende eenheden, 250 megatrailers en 1000 eigen wissellaadbakken.

Van der Wal Transport B.V. & Duurzaamheid
Van der Wal Transport B.V. voelt zich verplicht om bij te dragen aan een beter milieu en heeft daarom een sterke focus op o.a. het reduceren van CO2-emissie. Van der Wal bezit daarom over een modern wagenpark met verschillende LZV’s en megatrailers. Daarnaast wordt het aantal lege kilometers tot een minimum gereduceerd. De keuze voor de IVECO Stralis Hi-Road LNG past volledig binnen de duurzame strategie van het Utrechtse bedrijf. Directeur Henk van der Wal: “Dit nieuwe voertuig heeft betere emissiewaarden dan dieseltrucks. Samen met collega transportbedrijven en verladers, waaronder Kimberly & Clark in Ede, zetten we al onze voertuigen zo efficiënt mogelijk in om brandstofverbruik en het aantal lege kilometers te reduceren. Met de IVECO LNG slaan we nog een extra duurzame slag.”

De inspanningen van Van der Wal Transport B.V. om haar CO2-emissie te verlagen hebben in 2014 geleid tot het ontvangen van een Lean and Green Star. Deze prijs wordt uitgereikt aan logistieke bedrijven die hun CO2-doelstelling in het kader van het Lean and Green programma hebben bereikt (20% CO2-reductie binnen 5 jaar). In 2008 was Van der Wal Transport B.V. tevens het eerste bedrijf dat samen met een verlader de Lean and Green Award won. Verlader Rockwool en Van der Wal werden met deze prijs beloond voor de unieke branche overschrijdende samenwerking om de transportactiviteiten te verduurzamen.Iveco StralisIVECO Stralis Hi-Road LNG
De door Van der Wal Transport B.V. in gebruik genomen IVECO Stralis is voorzien van de Hi-Road cabine, ontworpen voor distributiewerkzaamheden. Onder de cabine bevindt zich de FPT Cursor 8 aardgasmotor die een vermogen levert van 330pk en 1700Nm. Gekoppeld aan de handgeschakelde ZF-versnellingsbak met H-patroon en splitter is deze aandrijflijn geoptimaliseerd voor regionaal en nationaal distributieverkeer. Aan de linkerzijde van het chassis is een standaard LNG-tank gemonteerd en aan de rechterzijde een optionele kleinere LNG-tank. In deze configuratie heeft de Stralis een actieradius van 1100 kilometer, zonder te hoeven tanken.

In vergelijking met een Euro-VI dieseltruck stoot de IVECO Stralis LNG fors minder CO2, NOx en fijnstof uit. De Euro-VI emissie wordt bereikt zonder het toepassen van uitlaatgasrecirculatie, dure roetfilters of AdBlue.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *