Hiab lanceert nieuwe JONSERED 1500RZ recyclingkraan op Pollutec

Hiab, onderdeel van Cargotec, presenteert zijn nieuwste innovatie in recyclingkranen, de nieuwe JONSERED 1500RZ op de vakbeurs Pollutec in Frankrijk. De nieuwe recyclingkraan is bestemd voor schrootverwerking en zwaar werk in de recyclingsector.

“Een van de megatrends is urbanisatie. Meer en meer mensen trekken naar de stad en dit betekent dat er steeds hogere eisen worden gesteld aan de afvoer en recycling van afval. De nieuwe JONSERED recyclingkraan is ontworpen voor snelheid omdat dat essentieel is in een stedelijke omgeving,” zegt Jon Lopez, Vice President Hout- en recyclingkranen bij Hiab.

De nieuwe JONSERED 1500RZ heeft een variabel pompsysteem dat het brandstofverbruik vermindert en zo de levenscycluskosten terugdringt. Het maximale hefvermogen van de nieuwe recyclingkraan is 13,8 tm en de reikwijdte bedraagt meer dan 9 meter. Er zijn diverse veiligheidsvoorzieningen zoals Variable Stability Limit (VSL) voor een grotere stabiliteit van de kraan, Over Load Protection om overbelasting van de kraan te voorkomen, en lasthoudventielen om vallen van de last te voorkomen. Het Operator Protection System beschermt de chauffeur door te voorkomen dat de kraan in het operatorgebied komt.Jonsered 1500RZJonsered 1500RZ.”De nieuwe JONSERED 1500RZ kraan is ontworpen voor optimale flexibiliteit bij bediening en gebruik. De klant kan de kraan aanpassen aan de bedrijfsbehoeften en kiezen uit een hoge zitting, aan de zijkant gemonteerde hoge zitting of een sta-platform met radiobesturing. Voor een goede bescherming in ruige werkomgevingen hebben we de kraan geverfd met nDuranceTM, het geavanceerde systeem voor oppervlaktebescherming”, zegt Toni Ahvenlampi, Senior Manager, Portfolio Management, Houtkranen.

Naast de nieuwe JONSERED 1500RZ presenteert Hiab op de beurs Pollutec de volgende innovaties:
– HIAB X-HiDuo 228 E-5 laadkraan: een van de vernieuwde middelzware laadkranen van Hiab met een bereik van 17,3 meter en een gewicht van net 2510 kg. Alle HIAB laadkranen worden geleverd met een standaardgarantie van twee jaar.
– MOFFETT M4NX meeneemheftruck: een meeneemheftruck van de volgende generatie met een efficiënte vermogen-gewichtsverhouding.
– De laatste innovaties van MULTILIFT: Toepassingen van MULTILIFT-haakliften in de recyclingsector.
– Het bedieningssysteem HiVisionTM: We laten u graag kennismaken met het unieke HiVisionTM-systeem waarmee de chauffeur de kraan vanuit de truckcabine kan bedienen. De operator bestuurt de houtkraan met behulp van een virtual reality-bril. Orders voor HiVisionTM kunnen sinds kort worden opgegeven. We nodigen bezoekers van Pollutec uit om dit revolutionaire systeem te testen met een simulator.

Pollutec, de vakbeurs voor producten, technologieën en diensten voor de milieusector, vindt plaats in Lyon, Frankrijk van 29 november tot en met 2 december. Stand 112 van Hiab is in hal 2, gangpad G.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *