Al 5.000 keer DAF ‘Made in Taiwan’

DAF Trucks maakt in Taiwan een indrukwekkende groei door. Nog geen 10 jaar na de opening van een assemblagelijn in Dadu in het westen van Taiwan, verliet daar de 5.000e truck de band. Met een marktaandeel van bijna 30% in het segment vanaf 12 ton is DAF Trucks de onbetwiste marktleider onder de niet-Aziatische truckmerken.

Elke week opnieuw verscheept DAF Trucks onderdelen en componenten vanuit haar fabrieken in Eindhoven en Leyland naar Taiwan. Partner Formosa Plastics Group assembleert daarmee dagelijks zo’n 4 trucks van de populaire LF-, CF- en XF105-serie, allemaal uitgerust met betrouwbare, krachtige en zuinige Euro 5-motoren. Twee jaar geleden werd de ultramoderne assemblagelijn in Dadu nog fors uitgebreid om in te spelen op de groeiende vraag naar DAF trucks in Taiwan.

Onberispelijke kwaliteit
“De kwaliteit van de Taiwanese DAF-trucks is van hetzelfde hoge niveau als de trucks die de productielijnen in Nederland en Groot-Brittannië verlaten”, aldus Geert van Genugten, bij DAF Trucks verantwoordelijk voor Zuid-Oost Azië. “De 5.000e in Taiwan gebouwde DAF truck is een DAF CF 85.410 trekker die ingezet zal worden voor het vervoer van grondstoffen voor de papierindustrie.”

“Kosten per kilometer zijn dé maatstaf in de markt”
Die ongeëvenaarde kwaliteit, in combinatie een laag verbruik, spreekt de Taiwanese transportondernemers bijzonder aan. “Met de geweldige betrouwbaarheid en lage kosten per kilometer vormen de DAF-trucks dé maatstaf in de markt”, verklaart Wilfred Wang, president-directeur van Formosa Plastics Group het succes. Bovendien is er in korte tijd een dicht netwerk van DAF-dealers op het eiland gerealiseerd met een service en een onderdelenvoorziening van het hoogste niveau. Dat is ongekend: geen andere partij biedt zo’n totaalpakket aan.”

Bewuste keuze voor DAF DNA
Richard Zink, Director Marketing & Sales bij DAF Trucks ziet hoe de Taiwanese truckmarkt DAF in het hart heeft gesloten: “We zijn oprecht trots op ons partnerschap met Formosa Plastics Group. Samen bouwen we geweldige trucks die de verwachtingen van de klant overtreffen. Steeds meer grote Taiwanese transporteurs kiezen voor DAF. Net als in de rest van de wereld kiezen ze bewust voor ons DNA: ongekende kwaliteit, een lage total cost of ownership, de hoogste uptime en het meeste comfort voor de chauffeur.”DAF CF85De 5.000e in Taiwan gebouwde DAF truck – op de voorgrond – werd afgeleverd aan de Aziatische papierreus Shan-Loong. Het is voor deze beursgenoteerde onderneming al de 115e DAF truck. Deze DAF CF85.410 zal worden ingezet voor het vervoer van grondstoffen voor de papierindustrie.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *