Dijkstra AGF koelt haar Renaults met de zon

Groentegroothandel Dijkstra AGF uit Drachten heeft onlangs een nieuwe Renault Trucks D en twee Renault Master koelwagens in gebruik genomen. Bijzonder is dat de volledig elektrische koelinstallaties worden aangedreven via zonne-energie. De distributievoertuigen werden geleverd door Renault Trucks-dealer M.S. de Vries & Company in Bitgum.Renault MeerdereDijkstra AGF brengt met in totaal vier Renault Trucks-bedrijfswagens klantbestellingen naar horeca en instellingen in Noord-Nederland, van de kop van Overijssel tot op de Waddeneilanden. Drie van de vier voertuigen in het wagenpark zijn onlangs vervangen door nieuwe modellen en voorzien van koelinstallaties die van stroom worden voorzien door zonnepanelen.

Bij de configuratie van de voertuigen is het laadvermogen geoptimaliseerd voor de verschillende transportroutes. Zo koos Dijkstra voor een Renault Master lengte 1 en hoogte 1 met 110 pk voor ritten waar minder klanten beleverd worden. De grotere lengte 3 en hoogte 2 135 pk met Twin Turbo-technologie wordt ingezet op routes die meer laadvolume vragen. De 7,5-tons Renault Trucks D koelwagen, met 180 pk motorvermogen, blijft binnen de lengte van 7 meter: “De tarieven van de veerdiensten verschillen, maar in principe betaal je per strekkende meter. Met deze laadbak hebben we een zo maximaal mogelijk laadvermogen tegen een zo gunstig mogelijk vaartarief.”

Duurzaam koelen
De Sol(c)ar koelinstallaties zijn opgebouwd door Carrosseriefabriek Harderwijk. Gerard Dijkstra, directeur-eigenaar van Dijkstra AGF: “Zonne-energie past goed bij ons bedrijf. We zijn altijd bezig met vernieuwing en houden het wagenpark graag up-to-date. Doordat de koelmotoren met zonne-energie worden aangedreven, kan de motor uit op de veerboot en tijdens laden en lossen. Dat is goed voor het milieu en uiteraard besparen we hiermee op brandstofkosten.”

Kwaliteit en flexibiliteit
Het in eigen hand houden van de transportlijnen is voor Dijkstra een vereiste om de gewenste kwaliteit en flexibiliteit te bieden. Na goede ervaringen met de betrouwbaarheid van Renault Trucks rijdt de groothandel sinds enkele jaren uitsluitend met distributievoertuigen van dit merk. “Onze vierde bedrijfswagen is een tien jaar oude Renault Midlum die nog steeds prima presteert. De eerste Renault-trucks kwamen van Truckservice Jager, dat twee jaar geleden is overgenomen door M.S. de Vries & Company. Zoals we al gewend waren, heeft onze verkoopadviseur een nette offerte neergelegd en het traject goed begeleid. We krijgen veel complimenten over onze frisse, nieuwe bedrijfswagens!”

Over Dijkstra AGF
De ambachtelijke groentegroothandel Dijkstra AGF heeft zich ontwikkeld tot specialist voor horeca en instellingen in Noord-Nederland. Tot het assortiment behoren naast onbewerkte aardappelen, groente en fruit ook rauwkostsalades en panklare producten uit de eigen snij-, schil- en schrapkeuken. Een belangrijke en groeiende markt is die van biologische streekproducten, waarvoor Dijkstra werkt met eigen telers.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *