Twee Mercedes-Benz Arocs voor Betonpompbedrijf Nijwa B.V.

Betonpompbedrijf Nijwa B.V. uit Hengelo, gespecialiseerd in het verpompen van betonmortel en het produceren en aanbrengen van vloeispecie werkvloeren en isolerende schuimbeton vloeren, nam eind vorig jaar twee nieuwe Mercedes-Benz Arocs trucks in gebruik, waaronder een bijzondere vijfasser.Mercedes-Benz ArocsArocs 5051 en 2636
Van de 17 bouwvoertuigen met betonpomp van Betonpompbedrijf Nijwa B.V. is ruim de helft van Mercedes-Benz. Twee daarvan, de Arocs 5051 en de Arocs 2636, werden recent geleverd door Mercedes-Benz dealer Baan Trucks. De Arocs 2636 6×4 met OM 470 is de nieuwste aanwinst van Betonpompbedrijf Nijwa B.V. De truck werd eind 2016 in gebruik genomen. Dankzij de Liebherr 24 meter betonpomp, geleverd door Meskens Beton- en Kraantechniek B.V. uit Leek, kan de combinatie worden ingezet voor het pompen van betonmortel met 140 kuub per uur. De eerder geleverde vijfasser met OM 471 motor heeft een Putzmeister autobetonpomp als opbouw welke is geleverd door Van der Spek Vianen B.V. De Arocs 5051 10×4 is zeer geschikt voor het zware werk. De 510 pk (375 kW) motor van de Mercedes-Benz Arocs is krachtig genoeg om de autobetonpomp, met een reikhoogte 55,1 meter en een pompcapaciteit van 160 m³ per uur, aan te drijven.

Mercedes-Benz
Behalve het feit dat het chassis van de trucks van Mercedes-Benz zeer geschikt is voor de opbouw met betonmaterieel speelt ook betrouwbaarheid en veiligheid een belangrijke rol in de keuze voor Mercedes-Benz, vertelt Algemeen Directeur Ben Rodenhuis van Betonpompbedrijf Nijwa B.V. “Het is voor ons belangrijk dat de motoren van de trucks via de PTO krachtig genoeg zijn om de betonpompen aan te drijven. Daarnaast is het ook van belang dat de trucks betrouwbaar zijn,” Naast betrouwbaarheid speelt de hoge restwaarde van de trucks van Mercedes-Benz ook een belangrijke rol in de keuze voor het merk met de ster. “We werken gemiddeld vier jaar met onze pompen,” vertelt Ben Rodenhuis. “Dat betekent dat onze trucks dan ook vrij jong worden ingeruild.”

Betonpompbedrijf Nijwa B.V.
Betonpompbedrijf Nijwa B.V. uit Hengelo bestaat al sinds 1967. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verpompen van betonmortel voor funderingen, vloeren en wanden, onderwaterstorten en het produceren en aanbrengen van vloeispecie werkvloeren en isolerende schuimbeton vloeren. Het landelijk opererende betonpompbedrijf heeft 25 medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft 17 bouwvoertuigen in gebruik.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *