IVECO Stralis 560 8×4 bergingstruck voor Ben Heiltjes

Iveco StralisAutohulpdienst Ben Heiltjes uit Cuijk heeft een nieuwe Iveco Stralis Hi-Way Heavy Wrecker in gebruik genomen. De 4-assige Stralis met 560pk en 2500Nm sterke dieselmotor is door De Groot Techniek BV uit Brakel voorzien van DGT26000W truckberger opbouw. IVECO-dealer Schouten Nijmegen leverde het voertuig af bij de firma Ben Heiltjes in Cuijk.Iveco StralisAutohulpdienst Ben Heiltjes uit Cuijk
Autohulpdienst Ben Heiltjes en werknemers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om hulp te bieden, waar dan ook in Europa. Het servicepakket van het bedrijf uit Cuijk bestaat uit onder andere incidentenmanagement, takel-, bergings- en opslagwerkzaamheden, truckberging, autotransport en vervangend vervoer.Iveco StralisVoor het uitvoeren van deze zeer diverse werkzaamheden beschikt Autohulpdienst Ben Heiltjes over autotransporters, bergingsvoertuigen voor personenwagens, bergingstrucks, voertuigen met laadkranen en assistentievoertuigen die worden ingezet bij pechhulpverlening. Daarnaast verleent het bedrijf fietspechhulp met speciale voertuigen, in opdracht van de ANWB.Iveco StralisIVECO Stralis Hi-Way 560 Heavy Wrecker
Ter vervanging van een ouder bergingsvoertuig heeft Ben Heiltjes gekozen voor een zware truckberger op basis van een IVECO Stralis met 8×4 as-configuratie en een wielbasis van 5300 millimeter. De Stralis is uitgevoerd met ruimste cabine uit het gamma van IVECO: de Hi-Way. Onder de cabine bevindt zich een 560pk en 2500Nm sterker FPT Cursor 13 dieselmotor met Hi-eSCR uitlaatgasnabehandeling systeem (zonder EGR en zonder actieve regeneratie), gekoppeld aan een handgeschakelde 16-gangs versnellingsbak. Iveco StralisDe opbouw van deze bergingstruck is verzorgd door De Groot Techniek BV uit Brakel. De hefcapaciteit van de installatie in ingeschoven rijtoestand is 26 ton. De uitschuifbare hoofdarm is voorzien van twee 20 tons hydraulische lieren en achterop de opbouw bevinden zich twee hydraulische steunpoten die voor stabiliteit zorgen tijdens het bergen van zwaar transportmaterieel.Iveco StralisDe IVECO Stralis Hi-Way en de opbouw zijn voorzien van led-verlichting en reflecterende bestickering. De diverse contourverlichting, flitslampen, verstralers en fly-over achter de cabine met zwaaibalk maken deze nieuwe bergingstruck van Autohulpdienst Ben Heiltjes compleet. Iveco StralisAnderhalf jaar geleden was er ook al een blogpost over een nieuwe Stralis voor Heiltjes, dat was destijds een autotransporter.

One Response

  1. Frank 29 januari 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *