De levens van de BR-GP-52

Scania T380Deze levens van was eens een keer niet zo veel uitzoekwerk: de BR-GP-52 is de enige Scania T380 op Nederlands kenteken die ik ken. De T-serie (zo heette het Scania torpedomodel na introductie van de R-serie) is maar kort in productie geweest en de meeste mensen kozen toch voor een wat ‘dikkere’ motor. Veenplant, die hem in 2005 nieuw bestelde, had niet zoveel pk’s nodig voor het plantentransport. Sinds september 2015 is hij van Kuijpers Metaalrecycling, de pk’s zullen nu wat harder aangesproken worden. Met dank aan Sem Beekers voor de foto van de huidige toestand! Scania T380
Update: Tussen deze twee levens heeft hij ook nog een uitgebreide carriëre in België gehad. Joel Vosters heeft dat verhaal, inclusief veel beeldmateriaal, op mijn facebookpagina gepost: https://www.facebook.com/alex.miedema/posts/1417848664924044

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

One Response

  1. cj van oosterhout 19 februari 2022 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *