Op bezoek bij Tekno


Gisteren was ik te gast bij miniatuurtruckfabrikant Tekno in De Lier, om te praten over samenwerking. Ik ben verheugd en vereerd te kunnen vertellen dat die samenwerking er daadwerkelijk komt, per heden. Eén van de gevolgen is dat er regelmatig blogposts langs gaan komen met nieuwe Tekno modellen, hou het in de gaten zou ik zeggen. 😉

Tekno is in 1928 opgericht, in Denemarken. In 1974 heeft de toenmalige Nederlandse importeur het bedrijf, inclusief de merknaam, matrijzen en dergelijke overgenomen. Toen werd ook de beslissing genomen te specialiseren in vrachtwagenminiaturen. Niet lang na de eeuwwisseling werd Tekno wederom overgenomen, dit keer door Bas van Buren. BVB was (en is) niet alleen een leverancier van substraten, maar ook een liefhebber van mooie trucks die maar al te vaak door Tekno in miniatuur werden vervaardigd. In 2003 werd er in De Lier een eigen museum geopend, met daarin vrijwel iedere Tekno miniatuur die ooit is gemaakt. Lion Toys is tegenwoordig ook een Tekno dochter, deze kun je op de boven-etage van het museum, dat iedere zaterdag geopend is, vinden. Op dit moment is er een nieuw pand voor Tekno in aanbouw, direct achter het huidige pand. Hier zal ook het museum uiteraard weer een plek krijgen.

Eén van de kasten met speciaal voor Scania vervaardigde modellen.

Toch leuk, een model in het museum zien staan wat je thuis ook in de kast hebt.

De Rainbow Warrior, een van mijn favorieten die in het museum te zien was.


De BVB miniaturen staan keurig bij elkaar.

Op de achtergrond modellen uit de jaren ’90 (spot de Kleyn miniaturen), op de voorgrond de losse onderdelen die op zaterdag in het museum verkocht worden.

De kast met de nieuwste modellen.

Ook van oude trucks komen er nog nieuwe modellen op de markt.


De nieuwe Scania was direct bij introductie van de truck al verkrijgbaar.


Modellen uit de Deense periode.


Lion Toys.

Dakar Models.

Bussen.

En op de deur een aankondiging van een leuk evenement 😉 Tekno heeft ook een eigen leuk evenement: op 3 juni aanstaande wordt al weer voor de 12e keer het Tekno Event georganiseerd. Ik ben er bij, wellicht tref ik je daar?

One Response

  1. P.Nicolai 17 november 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *