P. van der Kooij Groep kiest opnieuw voor IVECO Stralis 400pk “Super Light”

Het Schiedamse transportbedrijf P. van der Kooij Groep heeft onlangs een nieuwe IVECO Stralis Super Light in gebruik genomen. Deze trekker met compacte slaapcabine is voorzien van 400pk sterke 9-liter dieselmotor en heeft een eigengewicht van slechts 6794 kilogram. De zeer goede ervaringen met de Stralis die het bedrijf in 2016 in gebruik nam en het contact met dealer IVECO Schouten zorgden ervoor dat P. van der Kooij Groep opnieuw voor de IVECO Stralis heeft gekozen.Iveco StralisP. van der Kooij Groep uit Schiedam
P. van der Kooij Groep is opgericht in 1970 door Piet van der Kooij. Toen startte het bedrijf met een containerwagen en een tiental containers. Enkele jaren later werd het diervoedertransport van Piet zijn vader overgenomen. In de jaren ’80 is het bedrijf uitgebreid met grindactiviteiten en werkzaamheden in de milieutechniek. Afval en hout worden door P. van der Kooij Groep in eigen beheer gescheiden, verwerkt en gerecycled. Niet veel later werd de techniek van het blazen en zuigen van dakgrind ontwikkeld en is P. van der Kooij Groep ook vervuild dakgrind gaan recyclen.Iveco StralisDe P. van der Kooij Groep is gevestigd in Schiedam. Op het ruime bedrijfsterrein beschikt het bedrijf over een ruime op- en overslag, grootschalig tankenpark en een eigen loskade aan de Wilhelminahaven. Iveco Stralis400pk krachtige IVECO Stralis Super-Light
De nieuwste trekker in het wagenpark van de Schiedamse transportonderneming P. van der Kooij Groep is een IVECO Stralis Super-Light. De keuze is opnieuw gevallen op IVECO vanwege de goede ervaringen die het bedrijf heeft met de Stralis, dealer Schouten Spijkenisse. Daarnaast is het eigengewicht van de trekker van belang voor de tanktransporteur. De lichte Stralis heeft een eigen gewicht van slechts 6794 kilogram.Iveco StralisOnder de rode cabine van de Stralis Super-Light van P. van der Kooij bevindt zich een 400pk en 1700Nm sterke IVECO Cursor 9 dieselmotor, gekoppeld aan de nieuwe 12-traps volautomatische Hi-Tronix versnellingsbak. De extra lichte IVECO heeft een wielbasis van 3650 millimeter en is uitgerust met aluminium Alcoa velgen, een blower voor het blazen van zand en grind en hydrauliek voor de aandrijving van walking-floor opleggers.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *