Dakar Rally keert in 2018 terug naar Peru

De Dakar Rally van 2018 start op 6 januari in Peru. Dat maakte Dakar-directeur Étienne Lavigne vanochtend in Parijs bekend. Met de terugkeer naar Peru, waar de Dakar in 2012 finishte en in 2013 startte, komt organisator ASO tegemoet aan de wens van veel deelnemers.

“We leven intens mee met Peru. We houden van het schitterende landschap, maar bovenal van het enthousiasme en de warmte van de bevolking”, opende Dakar-directeur Étienne Lavigne de presentatie in Parijs, waar hij de eerste contouren van de Dakar Rally van 2018 bekend maakte.
Lavigne benadrukte de goede banden met Peru en verklaarde zijn solidariteit met de bevolking van het land dat de afgelopen weken werd getroffen door natuurgeweld. Tientallen mensen kwamen om het leven bij overstromingen als gevolg van hevige regenval. In nauw overleg met de Peruviaanse autoriteiten is inmiddels een hulpprogramma gestart om de getroffen regio’s in het noorden bij te staan. De Dakar-organisatie sluit aan bij #UnaSolaFuerza, de campagne van de regering van Peru.
Juist ook vanwege de omstandigheden neemt de organisatie van de Dakar Rally de uitnodiging van Peru om terug te keren voor de start van het evenement op 6 januari, met beide handen aan. “Om de wereld te laten zien wat een fantastisch land dit is.”

Terug naar de Ica-woestijn
De terugkeer naar Peru voor de veertigste editie van de Dakar Rally is zodoende omgeven met emoties van uiteenlopende dimensies. De Ica-woestijn, met zijn gigantische zandduinen, maakte in 2012 en 2013 grote indruk op de rallykaravaan. In januari krijgen ze een nieuwe kans te surfen in de duinen, die zo’n enorme aantrekkingskracht uitoefenen. De deelnemers staat hier opnieuw een grote uitdaging te wachten, beloofde Lavigne.

Via La Paz naar Córdoba
Vanuit Peru klimt de rally de Andes in, waar de twee gezichten van het Titicaca-meer de aankomst in Bolivia vormen. Na Lima zal een tweede hoofdstad de karavaan verwelkomen: La Paz. Hier wordt net als afgelopen keer de rustdag gehouden. Het avontuur wordt vervolgd op de hoogvlakte van Bolivia, de Altiplano, alvorens de deelnemers weer afdalen naar Argentinië, waar een compleet ander landschap wacht.
In Argentinië zal de Dakar op 20 januari finishen in Córdoba. Daar kwam de rally al vaak, maar niet eerder was deze stad de finishplaats. De regio is sinds de jaren 80 het toneel van de WRC-rally van Argentinië, maar de Dakar is een heel ander verhaal…

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *