Van den Brink en Mardeev samen in Marokko

Martin van den Brink gaat maandag als grote favoriet van start in de Morocco Desert Challenge. De Harskamper won de rally in 2016. Vorig jaar werd de rally in Marokko nog verreden onder de naam Libya Rally. In totaal staan er 18 trucks aan de start in Agadir.Renault SjompVoorafgaande aan de start van het evenement kreeg het team van Mammoet Rallysport echter hoog bezoek. ,,We hebben zaterdag een testrit gemaakt met Ayrat Mardeev,’’ aldus Martin van den Brink. ,,Namens Kamaz vroeg Vladimir Chagin of Mardeev in Marokko een keer in onze truck mocht rijden. Zaterdagmiddag zijn we op pad gegaan en dat was van beide kanten een geslaagde onderneming.’’

Inmiddels heeft Martin via Chagin een bedankmailtje gekregen. ,,Chagin was ons erkentelijk voor de ontvangst. Mardeev toonde zich zeer enthousiast en roemde de Renault truck. Hij was onder de indruk van de prestaties.’’

Tot slot werd Martin sportief gezien een hart onder de riem gestoken. ,,Chagin wenste ons team veel succes. Maar wat leuker is, was de uitnodiging voor een bezoek aan de Kamaz-fabriek en daaraan gekoppeld een testrit in de rallytruck van Kamaz. Dat gaan we binnenkort verder bespreken.’’

De Morocco Desert Challenge gaat van start in Agadir. Maandag is de eerste etappe vanuit Plage Blanche. De finish is zondag 23 april in Saidia. De rallykaravaan trekt in zeven etappes van de westkust van Marokko naar het noorden aan de Middellandse Zee.

Martin van den Brink, navigator Wouter de Graaff en monteur Daniël Kozlovsky krijgen hoe dan ook de favorietenrol opgespeld. ,,Dat is niet zo vreemd. We hebben vorig jaar gewonnen en het afgelopen jaar laten zien dat we overal etappes kunnen winnen,” zegt Martin van den Brink net voor vertrek naar Marokko. ,,We willen de Renault Sherpa testen op de betrouwbaarheid. Dat is het doel voor de komende maanden. Daarom moeten we veel rijden. Daarnaast willen we vooral plezier hebben en de rally winnen.”

Volgens Van den Brink heeft organisator Gert Duson een prima rally neergezet in Marokko. ,,Vorig jaar zaten er nog wat foutjes in. De afgelopen Dakar Rally is hij met ons team mee geweest naar de Dakar Rally. Daar heeft hij een kijkje kunnen nemen. Nu ziet het er op sportief vlak ook goed uit.”

Volgens de Harskamper is er naast het sportieve aspect nog een belangrijk element dat de MDC kenmerkt. ,,De sfeer is echt heel gemoedelijk. De vader en moeder van Gert koken in het bivak. We krijgen iedere dag een perfect ontbijt en ‘s avonds een Belgisch-Nederlands menu voorgeschoteld.”

Naast Van den Brink komen in Marokko onder andere ook Gert Huzink, Eimbert Timmermans, Aad van Velsen, Gerrit van Werven en de Belg Igor Bouwens aan de start. Ook de motoren en auto’s komen aan de start.

Tekst: Berry Kamphorst
Foto: Rallymaniacs

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *