CWS bevoorraadt 85 locaties elektrisch in Groningen

Emoss elektrotruckCWS, leverancier van diensten op het gebied van sanitaire hygiëne en schoonloopmatten, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Maatschappelijke betrokkenheid is voor CWS geen vaag begrip, maar wordt vertaald in concrete projecten. De Europese aanbesteding van de Gemeente Groningen voor de service aan 85 panden in- en rondom de stad Groningen leek CWS dan ook op het lijf geschreven. Eén van de eisen in de aanbesteding was echter dat het transport elektrisch moest, en daar bood Emoss uitkomst.Emoss elektrotruckVoor de distributie van de CWS producten zet dit bedrijf 12 tons distributietrucks in. Met het winnen van de Europese aanbesteding moest er een volledig elektrische vrachtwagen komen voor de dagelijkse ritten naar Groningen. De afstand vanuit de eigen CWS vestiging in Drachten bedraagt rond de 40 kilometer, en de elektrische vrachtwagen zou die afstand heen- en terug aan moeten kunnen. Regiomanager Harry van der Meer van CWS: ,,Met heen- en terugrijden zijn we er niet, want in- en rond de binnenstad worden er tientallen adressen beleverd op een dag. Emoss kwam met een oplossing in de vorm van een 12 tons distributietruck op basis van een DAF LF. Deze bakwagen heeft, afhankelijk van de inzet een actieradius tussen de 180- en 200 kilometer. Dat is ruim voldoende voor wat wij er mee doen.’’Emoss elektrotruck100% veilig
Sinds 1 februari is CWS nu al elektrisch onderweg in- en rond Groningen en dat bevalt uitstekend. De eerste maanden werd er gewerkt met een tijdelijke oplossing die Emoss aanbood, maar begin mei werd de eigen Emoss distributietruck van CWS afgeleverd. Mart Noordam van Emoss: “Wij bouwen in Oosterhout deze voertuigen op basis van, in dit geval, een DAF truck. Deze 12 tonner is uitgerust met een zes-fasen elektromotor en een 120 kwH accupakket. Belangrijk daarbij is dat wij op dit moment de enige aanbieder zijn met een gecertificeerd accupakket voor een truck. Onze Emoss trucks zijn ook opgenomen in de landelijke software van de brandweer waardoor er bij incidenten geen problemen ontstaan. Onze Emoss elektrische trucks zijn dan ook 100 procent veilig.’’Emoss elektrotruckRegeneratie
De truck wordt gedurende de nachtelijke uren opgeladen. Verder wordt er tijdens het rijden elektriciteit gegenereerd. Zodra het gaspedaal losgelaten wordt regenereert de Emoss al energie. Het stroomverbruik is volgens Noordam 0,6 kW per kilometer en dat is bijzonder laag voor een 12 tons voertuig. Het eigen gewicht van de bakwagen is ongeveer 1200 kilo hoger dan dat van de standaard DAF LF. Het resterende netto laadvermogen bedraagt 5,5 ton, en dat is voor CWS ruim voldoende. De volledig elektrische Emoss bakwagen werd geleverd door Emoss. Voor service- reparatie- en onderhoud is er een contract afgesloten met BSF in Leeuwarden.Emoss elektrotruckOp de foto vlnr: Heine de Vries (BSF) Harry van der Meer (CWS) Melle de Vries (CWS) en Mart Noordam (Emoss)

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *