Nieuwe ZZ-kentekens: Berdex dolly met Keestrack puinbreker

Berdex oplegger

Voertuigen die een bijzondere toelating van de RDW hebben, meestal boven het maximaal toelaatbare gewicht, experimentele (zoals de Nuna 4) of zeer antieke auto’s. De wegbeheerder moet toestemming geven om op zijn weg te rijden. De eerste serie Arnhemse trolleybussen had een aantal jaren de kentekenreeks ZZ-00-01 t/m ZZ-00-36. Ook 4 van de 27 dubbelgelede 25-meterbussen in Utrecht van het vervoersbedrijf Qbuzz dragen ZZ-kentekens. Vaak wordt aangenomen dat deze beginletters staan voor Zeer Zwaar. Officieel hebben deze beginletters geen speciale betekenis.
Voertuigen met de ZZ-combinatie zijn vrijgesteld van de APK-plicht.

Berdex opleggerAldus wikipedia. Echter, de serie ZZ-00-01 tot en met ZZ-99-99 is onlangs opgebruikt geraakt… Maar we gaan vrolijk verder met de nieuwe ZZ-kentekens, beginnend bij 00-01-ZZ. René Kuunders van Berdex stuurde de bijgaande foto’s van de 00-44-ZZ, een Berdex dolly met Keestrack puinbreker.Berdex opleggerBerdex oplegger

One Response

  1. Marco Elfferich 28 mei 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *