Limburgse Scania S410 lestruck

Rijopleider Osseforth uit Limburg nam onlangs een New Generation Scania S410 bakwagen in gebruik. Het bedrijf was vorig jaar in de race voor beste rijopleider van Nederland en behaalde daarin de finale. De focus op kwaliteit in dienstverlening én materiaal speelde daarbij een belangrijke rol. De nieuwe Scania past naadloos in dit plaatje. Frank Osseforth: “Wij hebben 5 vrachtwagens in ons assortiment en sinds 1995 rijden wij alleen met Scania’s. Bovendien hebben wij een nauwe samenwerking met Scania Driver Services. Twee van onze instructeurs rijden voor Scania en hebben daarvoor een aanvullende training gehad.” De nieuwe truck is afgeleverd door Scania Nuth.Scania S410De specificatie van de NGS S410 is helemaal afgestemd op de huidige eisen van de markt. Frank Osseforth: “Voorheen bestelden we altijd handgeschakelde trucks, maar deze nieuwe is uitgerust met Opticruise. In vrijwel iedere truck zit tegenwoordig wel een automaat en wij willen onze opleidingen zo dicht mogelijk bij de praktijk brengen, vandaar. De truck heeft een ruime S cabine met een volledig vlakke vloer. Dat is met name handig wanneer je met meerdere personen in de cabine zit. Ook vervingen wij voorheen altijd het bed voor twee stoelen, maar in de nieuwe S410 zit nog gewoon het bed. Wel zijn er twee extra gordels aangebracht en is de truck gecertificeerd voor 4 personen. Zo zitten de cursisten bij ons in een echte truck en de fraaie uitstraling van de NGS gooit daar nog een schepje boven op. De keuze voor de 410 pk motor is overigens mede ingegeven door het feit dat de truck bij ons ook voor LZV-opleidingen wordt ingezet.”

Overigens werkt Osseforth niet alleen met ‘cursisten’. Het bedrijf biedt ook trainingen aan in het kader van code 95 en werkt nauw samen met Scania Driver Services. Twee van de instructeurs rijden voor deze service van Scania Nederland en hebben daarvoor een aanvullende training gekregen. Osseforth: “Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Niet alleen zijn deze twee medewerkers via Scania extra gecertificeerd, ook hebben zij een voorsprong door de actuele kennis die zij bij Scania opdoen. En daar heeft het hele bedrijf weer voordeel van.”Scania S410Frank Osseforth maakte vorig jaar in Zweden voor het eerst kennis met de New Generation Scania en reed de eerste meters op het DemoCentre in Södertälje. Speciaal voor deze introductiereis behaalde hij zelf ook het C-rijbewijs om uit eerste hand te kunnen oordelen. Zelf is hij daar nuchter over: “Ik ben te druk met het bedrijf om regelmatig achter het stuur van een truck te kruipen. Pas geleden heb ik met de nieuwe Scania mijn dochter opgehaald bij hockey. Dat vond ze zelf, geloof ik, niet helemaal een goed idee.”

Osseforth is in Limburg een gevestigd Scania bolwerk. De Scania’s presteren tot volle tevredenheid en ook de verwachtingen van deze nieuwe Euro 6 NGS zijn hoog. Uiteraard is de zuinige 13 liter motor aangenaam voor de brandstofrekening, maar belangrijker is de betrouwbaarheid en de inzetbaarheid van de truck. Ook de uitstraling speelt bij Osseforth een belangrijke rol. “Zo’n truck is ook meteen ons visitekaartje. Daarom vinden we het belangrijk dat hij er goed uit ziet en aspirant chauffeurs enthousiast maakt om bij ons het rijbewijs C of CE te halen. We krijgen veel positieve reacties op de truck; ook via onze social media.”Scania S410Osseforth is gevestigd in het Limburgse Elsloo, Heerlen en Maastricht en biedt werk aan zo’n 60 mensen. Men biedt een breed assortiment aan rijopleidingen, beroepsopleiding en nascholingstrajecten in het kader van code 95. Voor de vervoersbranche beschikt men over 5 vrachtwagens en een touringcar. Per jaar worden zo’n 100 personen begeleidt naar hun rijbewijs C of CE.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *