Alles gekeurd, de Silk Way Rally kan beginnen voor Ton van Genugten

Als voorlaatste truck ging de Iveco Trakker van Ton van Genugten door de technische keuring voor de Silk Way Rally. De klus van het formulieren invullen, turbo’s nameten en alle benodigde stempels halen duurde uiteindelijk van elf uur ’s morgens tot drie uur ’s middags (Russische tijd). En toen was het nog een uurtje door het drukke Moskouse verkeer naar het Rode Plein, waar morgen de podiumstart van de Silk Way Rally is.

Ton van Genugten, Bernard der Kinderen en Ferran Marco waren blij dat het er op zat. “Het was nog even spannend of we door mochten, want het technisch paspoort van de truck ligt nog in Son”, vertelde Van Genugten. “Meestal doen ze daar niet moeilijk over, want die gegevens hebben ze allemaal al, maar hier was het het eerste waar ze naar vroegen. Uiteindelijk konden we gewoon door natuurlijk, maar ze lieten ons wel even zweten. Sinds de Dakar is er weinig gebeurd. De truck is goed nagekeken, heeft groot onderhoud gehad, maar er is verder niets aan veranderd. En alles voldeed aan de reglementen, dus we hebben toch alle stempels gekregen.”

De TonTrans-équipe was dinsdagavond laat aangekomen in Moskou, samen met de rest van Team De Rooy, en had dus al een dag de tijd gehad om een beetje te acclimatiseren en rond te kijken en de laatste dingen te doen aan de Iveco, zoals stickers te plakken. Alles was zodoende gereed voor de keuring van vandaag.

Op de Trakker van Van Genugten werd het startnummer 306 geplakt – en niet 310 zoals eigenlijk de bedoeling was. Dat nummer ging op de Iveco Powerstar van Artur Ardavichus. “Door van startnummer te ruilen, kan ik korter achter Gerard de Rooy starten in de eerste etappe”, verklaarde Van Genugten. “Dat is immers mijn taak in de Silk Way Rally, als snelle assistentie voor Gerard. Ik heb er zin in. De eerste indrukken zijn goed. En mijn truck bleek maar honderd kilo zwaarder dan die van Gerard, dus ik zou goed mee moeten kunnen komen. Het gewicht zal niet het probleem zijn in elk geval.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *