Essers bestelt 210 multimodaal inzetbare Kögel opleggers

De logistieke dienstverlener H. Essers met hoofdkantoor in het Belgische Genk heeft onlangs 210 nieuwe Kögel Cargo Rails met ro/ro-uitrusting besteld. Met 950.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.460 trucks en 3.050 trailers is H.Essers een van de grootste en meest succesvolle logistieke dienstverleners in Europa. Het bedrijf heeft meer dan 5.400 medewerkers verdeeld over 67 vestigingen in 15 landen in West- en Oost-Europa. H. Essers heeft zich gespecialiseerd in transport en logistiek voor sectoren als chemie, farmaceutische producten en hoogwaardige goederen. Bovendien biedt H.Essers transport per spoor en schip om de CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De nieuwe Kögel opleggers zullen daar binnenkort bij helpen.Kögel opleggerKögel Cargo Rails
De 210 Kögel opleggers voor het multimodale vervoer beschikken over een versterkt chassisframe. Dankzij de in het chassis geïntegreerde grijperkanten, de dekzeilbescherming met grijpers en de speciale assen in de railuitvoering kunnen de Cargo Rail opleggers per spoor worden verladen. De nieuwe trailers zijn hierbij ontworpen voor de flexibele verlading op de meest gebruikelijke ‘Taschenwagens’ c, d, e, f, g en h van de Duitse Spoorwegen.
Uiteraard zijn de opleggers ook gecertificeerd conform DIN EN 12642 Code XL, waardoor ze toegelaten zijn voor transport op snelle goederentreinen met een snelheid van tot 140 km/u.

Heavy-duty ro/ro-uitrusting
Optioneel beschikken de opleggers voor het onbegeleid vervoer per schip en veerboot over een ro/ro-uitrusting. Die bestaat uit een diagonale versterking tussen langsdrager en buitenframe, een tien millimeter dikke gesloten glijplaat, een tien millimeter dikke zadelplaat, vier paar sjorringen voor zware lasten met 12.000 kg testkracht alsmede markeringen volgens DIN EN 29367-2. Eén paar standaard ro/ro-sjorringen van voren is vervangen door één paar ro/ro-sjorringen aan de voorkant van het frame bij de koningspen verder buiten rechts en links. Een ander paar standaard ro/ro-sjorringen van achteren is vervangen door een paar sjorringen voor zware lasten vóór de onderrijbeveiliging. Dit voorkomt beschadigingen aan de verlichtingsdragers bij het gebruik van kettingen. Bovendien is een acht millimeter dikke glijplaat in het voorste gedeelte tussen buitenframe en langsdrager gemonteerd. De versterkte zadelpennen in de Ferry-uitvoering met rollen en een tot 2.340 millimeter ingekorte onderrijbeveiliging met glij-ijzers completeren de heavy-duty Ro/Ro-uitrusting.

Overige veelzijdige, individueel gespecificeerde uitrusting van H. Essers
Het draagvermogen van de bodem van de opleggers is ontworpen voor een verhoogde aslast van vorkheftrucks van 8.000 kg. Boven de afsluitsteun achteraan is een 720 millimeter lange oprijplaat van traanplaatstaal aangebracht. Voor de optimale beveiliging van de lading zorgen 13 paar sjorringen met 2.000 kg trekkracht per ring in het geperforeerde, stalen Vario-Fix-buitenframe. De optionele stalen aanslagsponning voor pallets heeft tevens een Vario-Fix-gatenpatroon. Om de binnenkant van de voorste wand tegen beschadigingen tijdens het dagelijkse gebruik te beschermen, is een 2 millimeter dikke en 1.250 millimeter hoge verzinkte staalplaat gemonteerd. Als extra versterking van de voorste wand dient een andere 5 mm dikke en 500 mm hoge staalplaat die ook vastgeklonken is aan de vloer. Voor nog meer aanrijbescherming is de achterkant van de voertuigen uitgerust met verstevigde stalen bumpers. Ter completering van de rambeveiliging zijn een acht millimeter dikke, overdwars lopende stalen hoeklijn over de gehele breedte alsook een afsluitnokkenbescherming in het midden van de frameafsluitplaat aangebracht. Om goederendiefstal en toegang door ongewenste passagiers via het zeil moeilijker te maken, zijn de trailers voorzien van zeilen in antivandalisme-uitvoering. Hiervoor dienen de staalkabels die in een raster van 160 x 160 millimeter in het zeil zijn geïntegreerd. Tot de speciale uitrusting behoren verder nog een stalen verlichtingsdrager, led-contourlampen, led-meerkamerlampen, een TIR-kabel met twee houders en nog veel meer.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *