Bond Bug in de achterhoek


Toen we in juni 2007 na een bezoek aan Old Transport Achterhoek in Aalten terug kwamen bij de auto, stond iets verder op de bezoekersparking dit snoepje.

In 1970, niet lang nadat het bedrijf over was genomen door Reliant kwam de Engelse fabrikant Bond (niet James, maar Lawrence Bond) met de Bug, wathet laatste model onder deze merknaam zou worden. Het was een revolutie in design voor driewielers, tot dan waren die eigenlijk qua looks afgeleid van een auto met vier wielen, maar bij de Bug is men met een blanco vel papier begonnen.

Een leuke anekdote die over de Bond Bug gaat, is dat deze werd geweigerd op een belangrijke Britse autoshow, die wilde geen driewielers hebben. Men verzekerde de organisatie van de beurs in kwestie er van dat men een vierwieler zou tonen. Dat klopte ook, toen het doek er af ging stond daareen auto met vier wielen: één voor, één achter en twee in het midden. Men had twee Bugs met de achterkanten tegen elkaar geplakt!

In 1974 ging de Bug weer uit productie, het overgrote deel van de afgeleverde auto’s was oranje, de ultieme hippe kleur van de jaren ’70.

3 Comments

  1. Paula Lusink 17 april 2018 Reply
    • Alex Miedema 17 april 2018 Reply
  2. Robert 31 augustus 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *