8 IVECO Stralis CNG huisvuilwagens voor Baetsen

Onlangs heeft Baetsen een serie van 8 nieuwe Iveco Stralis huisvuilwagens, aangedreven door aardgasmotoren in gebruik genomen. Van deze huisvuilwagens zijn er drie opgebouwd met VDL Translift zijlader met kettingsysteem voor afzetcontainers en vijf stuks zijn voorzien van Haller achterlader-systeem.
Iveco Stralis
Baetsen-Groep
Baetsen, een echt familiebedrijf, is opgericht toen de heer Thieu Baetsen in 1960 op 21-jarige leeftijd begon als zelfstandige kolenboer. Met paard en wagen worden ook zand en klinkers vervoerd voor de aanleg van plantsoenen in Eindhoven. Al gauw moeten de broers van Thieu helpen om het werk op tijd af te krijgen. Niet veel later wordt de eerste vrachtwagen aangeschaft en wordt een brandstoffenhandel overgenomen. In de jaren die daarop volgen groeit de klantenkring en worden de activiteiten uitgebreid door de overname van verschillende bedrijven. In 2004 heeft Thieu Baetsen zijn organisatie overgedragen aan zijn twee dochters.
Iveco Stralis
Vandaag de dag voert Baetsen alle vormen van transport, kraanverhuur, containers, recycling, bouwstoffen en grond- en sloopwerken uit voor haar klanten. Het bedrijf heeft vestigingen in Veldhoven, Echt (L) en Son. Met ruim 200 medewerkers zet het bedrijf zich 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar in om elke opdracht professioneel uit te voeren. Met een zeer uitgebreid wagenpark van trekkende eenheden, opleggers en specialistische voertuigen beschikt Baetsen altijd over het juiste materieel.
Iveco Stralis
Acht keer Iveco Stralis CNG
De acht nieuwste voertuigen in het wagenpark van Baetsen zijn van het type Iveco Stralis, allemaal aangedreven door een aardgasmotor. De inzet van deze CNG-voertuigen zorgt voor een significante verlaging van de uitstoot van CO₂, NOx en fijnstof. Baetsen zal deze trucks inzetten voor het inzamelen van huisvuil voor verschillende gemeenten in Brabant en bedrijfsafval.
Iveco Stralis
Vijf van deze nieuwe Iveco Stralissen zijn door Haller opgebouwd met een achterlader-systeem. Deze voertuigen zijn voorzien van een gestuurde voorloopas. Onder de cabine bevindt zich de 330pk sterke Cursor 8 aardgasmotor. Het netto laadvermogen van deze Stralis achterladers is 11,5 ton. Drie van de acht nieuwe huisvuilwagens zijn uitgerust met 270pk sterke Cursor 8 aardgasmotor. Deze trucks met een gestuurde en liftbare sleepas zijn door VDL Translift voorzien van zijlader en kettingsysteem voor afzetcontainers. Het netto laadvermogen van deze huisvuilwagens is ruim 11 ton.
Iveco Stralis
Baetsen heeft ruime ervaring met voertuigen van het merk Iveco, ook met CNG als brandstof. Deze zeer positieve ervaringen hebben er samen met de specifieke opbouwmogelijkheden voor gezorgd dat er opnieuw Iveco Stralis CNG huisvuilwagens zijn aangeschaft.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *