[video] de dikke vette oogst van week 34 2017

Afgelopen week was ik met mijn vriendin een paar dagen op vakantie naar de Eifel. Voor het eerst in jaren draaide eventjes niet de hele wereld om trucks. Maar omdat niet iedereen op onze vakantiekiekjes zit te wachten, is deze blogpost in twee delen gesplitst. Eerst de bijvangstvoertuigen in min of meer chronoloigische volgorde, daarna de echte vakantiebeelden in exact chronologische volgorde. Later volgens ook nog aparte blogposts over de leukste 10 voertuigen die we tegen zijn gekomen, ook de aanstaande personenwagenmaandblog staat bomvol Eifelbeelden.

DAF XF Euro 6 We beginnen bij het begin (maandag 21 augustus), bij Smarpot even verse lucht in de bandjes, terwijl Johannes Sipma in de DAF XF Euro 6 van Jan Wijnsma voorbij reed. Volvo FH 4th genBij de drive-in bakkerij achter Zwolle een Volvo FH 4th gen van Renewi.Flandria onbekend/overigDuivelse Flandria op de 61, inmiddels dus al in Duitsland.MAN TGAMAN TGA ~ Kahl.Mercedes-Benz Actros MP4Friezen komm’je oeral tsjin, oeral op ‘e wrâld. Zo ook deze Mercedes-Benz Actros MP4 van Tiltrans.Scania R420Scania R420 van het Nederlandse Emons. Op de achtergrond een Actros vanhet Duitse Emons. Skoda FabiaEigenlijk zouden we afgelopen week naar Dorset, voor de Steam Fair. Door omstandigheden kon dat helaas niet doorgaan, maar Dorsel komt in ieder geval qua naam in de buurt. Suzuki SamuraiSuzuki SamuraiLeuke Suzuki Samurai’s ook in het dorp daar.Renault TraficRenault Trafic, de ledbalk boven het kenteken zorgt voor genoeg licht in de Zweedse nachten.Scania S580Scania S580 ~ Porsche.Onbekend meerdere (diverse merken) Ook Manthey was deze maandag net weer terug vande DTM races op Circuit Zandvoort. Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP4 ~ Getränke Zimmer.

Dag 2, dinsdag 22 augustus, ging de reis naar Cochem.Volvo FM 3rd genVolvo FM 3rd gen ~ Stadt Koblenz.VW Transporter T5VW Transporter T5 ~ Stadt Cochem.Iveco TrakkerIveco Trakker met hoog dak.Mercedes-Benz Axor MP2Mercedes-Benz Axor MP2 ~ Metro.Mercedes-Benz Atego MP4Mercedes-Benz Atego MP4 ~ HTI Bau.Mercedes-Benz SprinterMercedes-Benz Sprinter ~ Müller.Scania P450Scania P450 ~ Steil.Mercedes-Benz SprinterMercedes-Benz Sprinter.MAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd gen van TB Rheinland. Net als bijvoorbeeld Basal is dit een dochter van Dyckerhoff.MAN TGS 2nd genZo ziet hij er vanaf een bergtop (met maximale zoom uiteraard) uit. Tschu-Tschu Road TrainTschu-Tschu Road TrainHet toeristentreintje.

Dit weekend zijn er wijnfeesten in Cochem. De vorige keer waren we daar net te laat voor, nu net te vroeg. Er werd wel al druk opgebouwd, zodat ik een paar mooie voertuigen van de Stadswerken op de foto kon zetten.

Eicher.Bucher onbekend/overigBucher onbekend/overigBucher BU200 4×4 E5.Ford TransitFord Transit.VW Transporter T5VW Transporter T5.Opel AstraOpel Astra.

Iveco buschassisIveco ~ Knieper.Solaris Urbino 8Solaris Urbino 8.Mercedes-Benz SK 88Het complete wagenpark van Josef Theisen bestaat uit oude Mercedes trucks, waaronder deze SK 88.Mercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz Ecoliner in Adenau.Mercedes-Benz Actros MP4Tot slot een Mercedes-Benz Actros MP4 van Hamann voor het B&B in Kottenborn.

Dag 3 stond Bad Breisig in de planning, met minigolf en een sprookjesbos. De minigolfbaan was niet ver van de provinciale weg, dus het leverde nog leuke plaatjes op ook. Renault T-serieRenault T-serie ~ B. Lamertz.Scania P400Scania P400 ~ Gerard Lammers.Iveco StralisIveco Stralis ~ Kerkeling.Mercedes-Benz SprinterMercedes-Benz Sprinter.Mercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz Ecoliner.Scania R440Scania R440.DAF XF105DAF XF105 ~ Spedition Koch.Volvo FH 4th genVolvo FH 4th gen.Scania R400Scania R400 ~ Bernards Logistik.Mercedes-Benz Atego MP3Mercedes-Benz Atego MP3 ~ Hürlimann Stahlhandel.MAN TGAMAN TGA ~ Wingender.Ford GalaxyFord Galaxy ~ ADAC.MAN TGS 1st genMAN TGS 1st gen ~ Feuerwehr.Mercedes-Benz Axor MP3Mercedes-Benz Axor MP3 ~ Bieber + Marburg.Iveco EurocargoIveco Eurocargo ~ Caritas.Chevrolet Chevy VanChevrolet Chevy Van.Scania buschassisScania bus ~ Transdev.Mercedes-Benz Actros MP2Mercedes-Benz Actros MP2 ~ Becker Transporte.Renault Midlum 2nd genRenault Midlum 2nd gen.Volvo FMX 1st genVolvo FMX 1st gen ~ Bockler.Mercedes-Benz Atego MP4Mercedes-Benz Atego MP4 ~ Schmidt.Ford Transit CustomFord Transit Custom ~ Deutsches Rotes Kreuz.Mercedes-Benz CitaroMercedes-Benz Citaro ~ VMR.Mercedes-Benz AntosMercedes-Benz Antos ~ Edeka.Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP4 ~ Schmidt Transporte.DAF CF Euro 6DAF CF Euro 6 ~ Hartmann.Mercedes-Benz EcolinerMercedes-Benz Ecoliner.Mercedes-Benz Actros MP3Mercedes-Benz Actros MP3 ~ Alphatrans.

De Rijn over, naar Linz.DAF LF45DAF LF45 ~ Kraut Bedachungen.Mercedes-Benz VarioMercedes-Benz Vario ~ Kraut Bedachungen.VW Transporter T4VW Transporter T4 ~ Adenauer.Mercedes-Benz Atego MP1Mercedes-Benz Atego MP1 ~ Stadt-Werke Linz am Rhein.

Mooi decor om even kort langs de weg te staan. Volvo FH 4th genVolvo FH 4th gen ~ Heuser.Irisbus CrosswayIrisbus Crossway ~ Kiry.Mazda BongoMazda Bongo.Scania R-serie StreamlineScania R-serie Streamline ~ M. Müller.Mercedes-Benz Atego MP2Mercedes-Benz Atego MP2 ~ Bergert.VW Crafter 2nd genVW Crafter 2nd gen ~ Mertgen.VDL Berkhof AmbassadorVDL Berkhof Ambassador ~ Transdev.Volvo FM 2nd genVolvo FM 2nd gen ~ Breedijk.Skoda FabiaWeer terug in Nürburg met de Skoda Fabia.Mercedes-Benz Atego MP2Mercedes-Benz Atego MP2 ~ Schmitz (ja, dat is inderdaad familie van Sabine).Unimog 416Unimog 416 ~ Feuerwehr Nürburg.

Donderdag 24 augustus, de laatste dag alweer. Een dag die in het teken staat van Vulkanen, eerst naar Maria Laach, dan naar Mendig en vanaf daar weer naar huis…Setra lijnbusSetra lijnbus ~ Kirfel Tours.Mercedes-Benz O407Mercedes-Benz O407 ~ Hoffmann Reisen.Mercedes-Benz VarioMercedes-Benz Vario ~ UPS.DAF XF Euro 6DAF XF Euro 6 ~ PacLease.Mercedes-Benz Bremer (TN/T1)Mercedes-Benz Bremer (TN/T1).Mercedes-Benz buschassisMercedes-Benz ~ Felix Reisen.Neoplan touringcarNeoplan touringcar ~ Emmel.Iveco TrakkerIveco Trakker ~ Horbo.VW CaddyVW Caddy ~ Geilen Blümen.Volvo FH16 2nd genVolvo FH16 2nd gen ~ K.P. Genuit.Mercedes-Benz Actros MP4Mercedes-Benz Actros MP4 ~ De Wit.Volvo FH 3rd genVolvo FH 3rd gen ~ KVO.Streetscooter WorkStreetscooter Work.

En weer terug in Nederland.Mercedes-Benz Actros MP2Guido van der Eijk in een Mercedes-Benz Actros MP2 van Van Gansewinkel.DAF CF Euro 6DAF CF Euro 6 ~ E. van Wijk.

Tot zo ver het gros van de voertuigfoto’s. We beginnen weer bij het begin, nu met het toeristische deel. Als eerste zijn we de Sommerrodelbahn in Altenahr afgegleden. Die foto’s houden we voor ons zelf 😉 vervolgens ging het via een toeristische route naar Dorsel, om vanaf daar naar de Nürburgring en ons Bêd & Brochje te gaan.

Op dinsdag ging het dan naar Cochem, de prachtige stad aan de Moezel. Eerste punt wat we bezochten was de historische mosterdmolen. Normaal is het daar superdruk, maar nu konden we voor de deur parkeren. Met een goede reden: net een paar dagen daar voor was de molen verhuisd. Het is nu IN de parkeergarage gevestigd, dus de parkerproblemen zijn verleden tijd. (Wij hadden de auto nog op de oude locatie aan de Moezeloever, 24 uur parkeren voor 2 euro. Daar kun je in Amsterdam 5 seconden voor staan geloof ik.) Een interessante rondleiding en mosterdproeverij later gingen we met de stoeltjeslift de berg op. Slecht idee, ik heb enorme hoogtevrees. Een nog veel slechter idee was om lopend weer naar beneden te gaan, dat bleken glibberige geitenpaadjes langs diepe afgronden te zijn. Daar heb ik geen foto’s gemaakt, ik was te druk met vloeken, kruipen en mijn evenwicht bewaren. Weer beneden hebben we al lopend de stad bewonderd, het blijft daar mooi.

Als je vanaf de Nürburgring richting Cochem gaat, is dit het uitzicht op de laatste parkeerplaats voor de stad.

Ik was er echt.

Trap van de Moezelbrug naar de binnenstad.

Historisch mosterdtransport.

Twee ezels en een hond.

Hanna bij het Gipfelkreuz. Zo’n kruis markeert de top van een berg.

De beklommen berg vanaf de Moezelbrug. As je goed kijkt kun je het kruis op de top nog net zien op de top. Dit geeft wel een indicatie van hoe hoog het is.


In Duitsland bestaan telefooncellen nog!

Dag drie begon in Bad Breisig…

….met minigolf!

De ingang van het sprookjesbos is weinig sprookjesachtig.

De gelaarsde kat.

Het sprookjesbos is in 1934 geopend. Het is een éénrichtingsvoetpad, je gaat bijna ongemerkt zigzaggend een heuvel op, vele sprookjes bijlangs. In het restaurant aan de top kun je dan betalen (één van de wenige attracties waar je na de tijd betaalt!), het toilet bijvulen, wat eten en vooral van het prachtige uitzicht over de Rijn en 4 burchten genieten.

Erg druk treinverkeer, zowel met goederen als personen.

Mooi gekleurde huizen.

Rijnboulevard.

Omdat we vrij vroeg klaar waren besloten we ook even aande andere kant van de Rijn te kijken, in Linz. Helaas was er geen glasblazer meer actief in de glasblazerswerkplaats, met konde 3.000 euro energiekosten per maand niet meer ophoesten. De permanente kerstmarkt was er wel.Mooie stad, Linz. Vooral de Theewinkel is een aanrader.

Dag vier, de laatste dag alweer. We begonnen in Maria Laach. De Laacher See is een oude krater. Er borrelt nog steeds van alles uit die vulkaan omhoog, daarom mag je maar in een deel van het meer waterfietsen. De eieren van de biologische kippen worden in de ‘Hofladen’ (boerderijwinkel) naast het meer verkocht.De laatste toeristische trekpleister in onze vakantie was de Lava-Dome in Mendig. Deze begonnen we meteen rondleiding door de oude molensteen-mijnen onder Mendig. Het voert te ver hier er al te diep op in te gaan, maar als je in de buurt bent (bijvoorbeeld alsje rust moet maken bij het tankstation langs de 61) een bezoek meer dan waard! Je krijgt een regenjas en bouwhelm tot je beschikking en dan mag je de 150 treden naar de 3 vierkante kilometer gangen onder het dorp afdalen.

Fred en Wilma.


Van de ooit 28 brouwerijen in Mendig is er nog één over gebleven. Doordat het in de grotten altijd rond de 6 graden is, was dit vroeger een ideale plek om bier op te slaan. Toen de koelkast uit werd gevonden trokken de meeste brouwers weer terug naar Nederland en Beieren.
Trouwkapel.

Maquette in het museum.

Die wilde ik dus graag van alle kanten bekijken…

Tot slot de stad nog even in.

En voor wie zich afvraagt wat er toch van Pietje Bell is geworden, die verkoopt tegenwoordig dus koelkasten in een dorp dat compleet op een enorme koelkast is gebouwd. Het blijft een rare snuiter.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *