Lannutti koopt 200 Kögel Lightplus opleggers

De Italiaanse logistieke dienstverlener Lannutti, met het hoofdkantoor in Cuneo, vergroot zijn wagenpark. De firma heeft nu al ruim 1250 trekkers en meer dan 2.500 opleggers. Daarbij zijn de 200 nieuwe Kögel Lightplus opleggers een perfecte aanvulling. Met meer dan 50 jaar ervaring, opslagruimte van 300.000 m² en 1.650 medewerkers behoort Lannutti tot een van de grotere en succesvolle logistieke bedrijven in Italië. Lannutti kiest voor de Kögel Lightplus vanwege de specifieke bouw, laag eigengewicht. Dit optimaliseert het logistieke proces, reduceert het aantal ritten. Een verbetering voor onze ecologische voetafdruk.

Lannutti werd overtuigd door de grote stabiliteit van de Kögel Lightplus opleggers. Het lage eigengewicht van 5.145 kilogram in de basisuitvoering. Met individuele opties is het mogelijk het gewicht nog verder te verlagen. De bestelde Lightplus opleggers zijn voorzien van het complete nieuwe lite Kögel chassis. Daarmee is het vastsjorren van de lading mogelijk via VarioFix stalen gatenframe mogelijk, als ook de standaard geleverde 13 paar sjorogen aan elke zijde met een trekkracht van 2.500 kilogram. Het Kopschot, Achterportaal en deuren zijn uit aluminium vervaardigd. Natuurlijk beschikken de Kögel Lightplus opleggers over het ladingveiligheidsscertificaat DIN EN 12642 Code XL.

Veelzijdige Lannutti individuele uitrustingsopties
Om het gewicht van de voertuigen nog verder te verminderen, heeft Lannutti gekozen voor een aantal optie; aluminium velgen, aluminium steunpoten, aluminium luchtketels, aluminium daksteunen. Nog lichtere achterdeuren (met techniek welke gebruikt wordt in de luchtvaart) De bodem is aangepast waardoor een bodemlast van 7.200 kilogram. gerealiseerd wordt. Om het kopschot tegen beschadigingen van binnenuit te beschermen wordt er een 5 millimeter dikke en 200 millimeter hoge staalplaat, die tevens aan de bodem is vastgeschroefd gemonteerd. Het achterportaal is verder voorzien van een paar rubberen stootbuffers + rubber delta profiel voor een nog betere bescherming bij aanrijdingen. De gebruikelijke horizontale houten planken zijn vervangen door 48 verticale aluminium latten welke een geheel vormen met het schuifzeil: 24 stuk per kant. Andere opties waarvoor Lannutti gekozen heeft zijn onder andere een kilometerteller en een gereedschapskist.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *