[video] Presentatie Morocco Desert Challenge 2018


Gert Duson is op tour door Europa om zijn Rally, de Morocco Desert Challenge te promoten. Gisteravond was hij daarvoor te gast bij Gerrit en Erica Zuurmond van het Rainbow Truck Team op het bedrijf (De Jong Zuurmond) in Beesd.

De edite van 2018 is al weer de tiende editie en zal extra feestelijk worden. Het is in die 10 jaar uitgegroeid tot misschien wel de op één na grootste rally (na Le Dakar) van de wereld. En sowieso tot de zwaarste amateur-rally ter wereld. Er is dit jaar plek voor 50 motorfietsen, 40 4×4’s, 20 SSV’s 10 buggys en 20 trucks.

Er zijn meerdere manieren om aan de MDC mee te doen. Natuurlijk als wedstrijdrijder, maar ook als assistentiecrew, met een VIP-trip (Dat heb ik dit jaar met het Rainbow team gedaan, aanrader!!) en in een raid (zonder stopwatch) op verschillende manieren. Die laatste heb ik gisteravond heel hoog op mijn verlanglijstje gezet.

Diverse truckdeelnemers hebben zich al ingeschreven. Zo komt Aart Schoones terug met een truck, doet er een Duits team mee in de ‘oldtimer’-klasse (trucks van 20 jaar en ouder, met originele motor e.d.), hebben al een vijftal Belgische truckteams zich ingeschreven. Ook Martin van den Brink is er weer bij, hij neemt zijn 16-jarige zoon mee in de cabine van de TRTCBHFAKS (The Renault Trucks CBH Formerly Known As Sherpa).

Naast een mooie presentatie (Gert Duson is een begenadigd spreker) was het ook een soort van rally-reünie. Ik heb dan ook veel bekenden gesproken en nieuwe mensen leren kennen, maar nog veel meer mensen wel gezien maar geen tijd gehad om mee bij te praten, helaas.

Als mooie afsluiter van de dag van Beesd tot Utrecht achter de ‘oude’ rallytruck van het Rainbow Truck Team aan gereden.

Voor wie nog twijfelt om mee te doen: de paar dagen eerder dit jaar dat ik er bij was, was het mooiste avontuur uit mijn leven. GEWOON DOEN!

Marcel Vermeij van Rallymaniacs (de NL agent van de rally) interviewt gastheer Gerrit Zuurmond.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *