Digitaal Museum: Volkswagen Taro

VW TaroDat de VW Taro op geen enkele andere Volkswagen lijkt is logisch: het is een in licentie gebouwde Toyota HiLux van de vijfde generatie. VW Taro
De Taro werd vanaf het begin van 1989 geproduceerd in de VW bedrijfswagenfabriek in Hannover. Aanvankelijk was hij alleen leverbaar met achterwielaandrijving en een enkele cabine. In 1994 kwamen er meer varianten, je kon hem nu ook met aandrijving op alle wielen en een dubbele cabine krijgen. Hij werd nu wel uit Japan gehaald, waar hij in de Tahara fabriek werd gebouwd. Tegenwoordig is dat de Lexus-fabriek.
VW Taro
De Taro was met diverse benzine- en dieselmotoren leverbaar, alle met vier cilinders op een rij.
VW Taro
In 1997 trokken de partners de stekker uit de joint-venture. De verkopen vielen iedereen tegen. Pas 13 jaar later, in 2010, kwam Volkswagen met een opvolger, de VW Amarok. Deze was wel door Volkswagen zelf ontwikkeld en gebouwd.
VW Taro
VW Taro
VW Taro
VW Taro

NET ZO INTERESSANT

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *