Nieuwe MAN Lion’s Coach op Busworld Europe in Kortrijk

MAN onthult op Busworld Europe in Kortrijk (20-25 oktober) de nieuwe Lion’s Coach. Hij valt op door het nieuwe, aerodynamische design en een nog efficiëntere aandrijflijn. Ook presenteert MAN in Kortrijk verbeterde motoren en nieuwe assistentiesystemen die voor een nog hoger niveau van comfort en veiligheid zorgen.

De Lion’s Coach springt direct in het oog door zijn nieuwe design. Het passagierscompartiment en de cockpit zijn nu visueel van elkaar gescheiden. De koplampen zijn echte eyecatchers – ze zijn er nu ook met LED-technologie. Het nieuwe design is fraai én functioneel: de stroomlijn is met 20 procent verbeterd en het ontwerp is zodanig dat het onderhoud wordt vergemakkelijkt en dat beschadigde delen eenvoudig kunnen worden vervangen. Ook is er veel aandacht besteed aan gewichtsbesparing

Kracht en efficiency
De Euro 6-aandrijflijn van de Lion’s Coach is verder verbeterd. Hij heeft een extra lange eindoverbrenging en meer kracht (+20 pk en 200 Nm). De nieuwe tweede retarder zorgt samen met lange eindoverbrengingen voor een optimale remwerking. In de modellen met een vermogen vanaf 337 kW/460 pk is de MAN TipMatic-transmissie standaard. Deze schakelt zeer snel en zorgt zo voor een perfecte balans tussen efficiency en comfort. Er is een groot aantal assistentiesystemen beschikbaar, waaronder de op navigatiegegevens gebaseerde MAN Efficient cruise control met EfficientRoll coasting functie, Adaptive Cruise Control (AAC), Lane Guard System (LGS) en MAN Attention Guard.

Slim en veilig interieur
Het interieur is op diverse punten verbeterd en daarmee nog aansprekender voor de passagiers. Zo wordt de voetenruimte nu verlicht met LED-strips. Ook de nieuwe, frisse kleurstelling werkt zeer uitnodigend. Alle stoelen beschikken over USB-poorten zodat passagiers volop gebruik kunnen maken van tablets en smartphones.

Voldoet aan de nieuwste veiligheidsnormen
De nieuwe Lion’s Coach voldoet aan de nieuwe ECE R66.02-veilgheidsnorm die voorschrijft dat er voldoende overlevingsruimte moet zijn wanneer hij bij een ongeval kantelt of over de kop slaat. Door gerichte versterking van de structuur en het gebruik van hoogwaardige materialen kan de nieuwe Lion’s Coach bij een crash 50 procent meer energie absorberen.

De nieuwe MAN Lion’s Coach is beschikbaar in drie lengtematen: 12.101 mm, 13.361 mm en 13.901 mm op twee of drie assen. Eind dit jaar volgt ook een 13 m duo-as uitvoering.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *