[video] Spectaculair afscheid voor Werner Lenz


Het kan zomaar zijn dat de Finaleraces voor levende truckrace-legende Werner Lenz zijn allerlaatste waren. Ik hoop heel hard dat ik ongelijk heb. Maar als het zijn laatste keer was, heeft hij ten minste in stijl afscheid genomen.
Mercedes-Benz Axor MP2
Op vrijdag was er een gelegenheid om mee te rijden voor pers, sponsoren en teamleden. Eigenlijk was ik bij een andere truck ingedeeld, maar Werner stopte naast me en wees dat ik me in zijn bijrijdersstoel moest wurmen. En zeg daar maar eens nee tegen! Dit was voor mij de vierde keer in een racetruck. Na één keer indoor met Werner mee en met twee Europese racetruck mee (op Most en de Nürburgring) nu voor het eerst op Zandvoort. Wat een circuit, maar vooral: wat een geweldige rijstijl heeft Lenz. Hopelijk vergeven jullie me dat ik bij het laatste rondje de telefoon weg heb gestopt en me even op mijn eigengenot heb gericht in plaats van het entertainment van anderen.
Mercedes-Benz Axor MP2
Op zaterdag ging het niet lekker… Bij de eerste race ging de truck kapot, Werners dieselspoor zorgde er voor dat de race voortijdig af werd gevlagd. Bij race twee was de truck nog niet gerepareerd. Het zag er naar uit dat het eenglorieloze aftocht voor de sympathieke Duitser zou worden. Gelukkig was er ook een oude Lenz truck aanwezig: Dirck Behnke heeft de oude truck van Sascha Lenz, die weer terug om is gebouwd naar frontstuur en inmiddels gifgroen is, gekocht. Behnke bood aan Werner op zondag dan maar in zijn truck te laten rijden, zodat op zaterdagavond het stoeltje werd gewisseld en de truck met stickers in Lenz-stijl werd gebracht.
Mercedes-Benz Axor MP2
De onervaren Behnke reed met de groene Benz in de achterhoede, maar bij de start van de eerste race op zondag zagen we één van de spectaculairste inhaalraces uit de autosporthistorie. Werner spoot nog vóór de Tarzanbocht vrijwel het hele veld voorbij vanaf de allerlaatste startpositie. Kippenvelmoment! Ondanks een (overigens onterechte) drive through penalty werd Lenz alsnog derde.
Mercedes-Benz Axor MP2
Ook de laatste race van het weekend bood veel spektakel. Na wederom een (dit keer wel terechte) drive through moest Lenz zich weer doorhet hele veld vechten. De laatste ronden was er een prachtig gevecht met Frans Smit om de derde plek. Door een spin was het Lenz die achter het net viste, maar toch was er wederom een podiumplaats voor de ‘King of the Ring’. Als de race nog één rondje langer had geduurd had het er nog wel eens heel anders uit kunnen zien, bijwinnaar Cees Zandbergen spoot de olie letterlijk door de cabine heen.
Scania T-serieMercedes-Benz SjompMercedes-Benz Axor MP2Mercedes-Benz Axor MP2Mercedes-Benz Axor MP2Mercedes-Benz Axor MP2Mercedes-Benz SjompMercedes-Benz SjompMercedes-Benz SjompMercedes-Benz Axor MP2Mercedes-Benz SjompMercedes-Benz SjompMercedes-Benz Axor MP2Mercedes-Benz Sjomp
Heinz Werner-Lenz, vielen Dank für all die schönen Jahre im Truckracing, die wir zusammen mit dir erleben durften! Wir sehen uns wieder, mit oder ohne Truckrennen.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *