Oliecombinatie Van der Veen verduurzaamt met Electric PTO tankwagen

“Met de aanschaf van deze duurzame tankwagen blijven wij voorop lopen binnen onze branche. We hadden destijds als een van de eerste al een computer op onze administratie, een AdBlue installatie op ons tankstation Lambertschaag en dan nu een Electric PTO tankwagen in ons wagenpark.” vertelt Henk van der Veen opgewekt. “Het is niets voor niets dat we dat willen. We merken steeds meer dat de CO2-uitstoot onder druk kom te staan. Die van ons zelf maar ook die van onze klanten. En als leverancier van brandstof, olie en smeermiddelen vinden wij dat we een belangrijke rol hebben binnen de verduurzaming.”

Na een rondvraag bij meerdere merken kon MAN voldoen aan de door Van der Veen gestelde eisen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en comfort. De 3-assige MAN TGS is geleverd door MAN dealer BTS Wognum. Met de zuinige 320pk Euro6 motor is de auto standaard al een van de duurzaamste in het segment.

Van der Veen liet weten dat dit nog niet genoeg was. Via BTS Wognum is Wierda Hybrid Technologies bij de tankwagen betrokken. Er is besloten om de conventionele PTO af te bestellen en een volledig elektrische aandrijving terug te plaatsen. Hierdoor wordt de brandstofpomp enkel elektrisch aangedreven via een Lithium IJzerfosfaat accupakket. De uren dat de tankwagen aan het lossen is wordt de Electric PTO automatisch ingeschakeld en de verbrandingsmotor uitgeschakeld. Dit zorgt voor een aanzienlijke reductie van geluid, CO2 uitstoot en brandstofverbruik.

“Wij streven al vanaf de oprichting van het bedrijf naar de hoogst mogelijke service en kwaliteit. Destijds op de bakfiets met leveringen van 4 liter, vandaag de dag met een duurzaam wagenpark met tankauto’s en opleggers tot 45.000 liter. Wij werken met de A-merken Mobil en Total, en zijn wij door ons uitgebreide productengamma in staat om samen met de klant het smeerprogramma optimaal aftestemmen aan hun machine- en wagenpark.” aldus Van der Veen. Ook hierin staat de CO2 prestatieladder van de klant centraal, doormiddel van het keteninitiatief worden de duurzame maatregelen en producten (zoals Excellent Diesel) van Oliecombinatie Van der Veen meegeteld in de CO2 prestatieladder van hun klanten. Hierin maakt Van der Veen op dit moment het verschil.

De 22.000 liter tankopbouw is geleverd door Dijssel uit Soest, waar Oliecombinatie Van der Veen al meer dan 40 jaar mee samenwerkt. Helaas liep het project vertraging op en is de opbouw een jaar later geleverd dan gepland. Het mag de pret niet drukken want op dit moment is de Electric PTO Tankwagen het hoogst haalbare in de elektrische wereld voor tanktransport, Van der Veen kijkt uit naar de volgende stap!

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *