Jan van Wees in Sloten


Jan van Wees (ook wel bekend onder de bijnamen Opa en Boer) heeft een kleine eeuwigheid bij Van Seumeren gewerkt. Onlangs postte hij een mooie anekdote op zijn facebookpagina.

“Dit is toch een anekdote uit vroegere jaren en ik weet zeker dat ik niet de enige ben die dat overkomen is.
Ik moest met de Belgische Ford een vracht rijplaten halen in Sloten, dus op de zaak ‘he Boer ben je niet beetje laat?’. Ik zeg, nog zo ver is het toch niet ( ik ben namelijk in Sloten geboren) alleen wist ik veel dat er nog een Sloten was aan de andere kant van Nederland. Dus heb lekker op mijn lazer gekregen, maar uiteindelijk hebben we er wel hartelijk om moeten lachen. Plaatjes zijn gemaakt op de melkfabriek aldaar, weet niet of zowel de fabriek als het transport bedrijf nog bestaan.”


Gelukkig heet het Friese Sloten tegenwoordig Sleat, levert toch minder verwarring op. 😉 En dat transportbedrijf? Dat was Althuisius en bestaat nog steeds, in sterk gewijzigde vorm. Maar wat ik nog het allermooiste van dit verhaal vind: mijn pake, Anne Nauta, reed destijds bij Althuisius. Jan, bedankt voor de foto’s!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *