400 New CF en XF DAF trucks voor Révész Group

De toonaangevende Hongaarse transporteur Révész Group neemt 400 New CF en New XF DAF trucks in gebruik. Na een uitgebreide analyse bleken de trucks van DAF de beste prijs-prestatieverhouding te bieden en bovendien het beste te scoren op het gebied van bedrijfs- en servicekosten.

Sinds de oprichting in de jaren tachtig, is Révész Group uitgegroeid tot een toonaangevend transporteur. De onderneming is thuis in bulk, tank en algemeen transport en biedt value added logistics aan. Révész Group heeft zich verder gespecialiseerd in het vervoer van gevaarlijke goederen en chemicaliën. De vloot telt op dit moment meer dan 450 trucks.

Het besluit om de komende 12 maanden 400 New CF en New XF DAF trucks in gebruik te nemen, wordt gedreven door een uitgebreide vergelijkingstest waarbij onder meer het brandstofverbruik werd beoordeeld. De test besloeg een route van 3.500 kilometer en voerde van Nederland naar Hongarije – en terug. De test toonde aan dat de inzet van de New XF kan zorgen voor een brandstofbesparing van 7% in vergelijking met zijn al zeer spaarzame voorganger.

Naast die indrukwekkende brandstofbesparing zijn er ook andere redenen om voor de New CF en New XF te kiezen, stelt Révész. “Onze eigen chauffeurs zijn bijzonder enthousiast over het geweldige motorvermogen en de algemene rijeigenschappen”, stelt Zoltán Sipos, directeur van Lerton Trans Ltd, dat deel uitmaakt van de Révész-groep. “Dat enthousiasme is erg belangrijk voor ons omdat we onze chauffeurs het beste comfort willen bieden.”

“Tot op heden heeft onze vloot voornamelijk bestaan uit DAF CF trucks. De CF heeft een zeer laag ledig gewicht en dat garandeert de hoogste laadbelasting: cruciaal voor bulk- en tanktransport, omdat zeker in dit type vervoer elke kilo telt”, aldus Gábor Maczkó, directeur van Révész Trans Ltd. “DAF heeft nu het ledig gewicht van zijn top-of-the-range model aanzienlijk verminderd. We hebben daarom besloten om over te stappen naar de XF Super Space Cab om onze chauffeurs ongeëvenaarde ruimte en comfort te bieden, terwijl we als bedrijf profiteren van het laagst mogelijk brandstofverbruik en van de totale transport efficiëntie.”
De eerste 180 nieuwe trucks wordt in de komende weken aan de Révész Group geleverd. De overige 220 trucks volgen in 2018.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *