Digitaal Museum: Nissan Trade

Nissan TradeBegin jaren ’80 heeft het Japanse Nissan het Spaanse Motor Iberica overgenomen. Daarmee kreeg het vaste voet in Europa. De merknamen Avia en Ebro werden stukje bij beetje steeds verder naar achteren gedrongen ten gunste van het Nissan merk. Nissan TradeZo ging de Ebro Trade vanaf de Salon Internacional del Automovil Barcelona in 1987 verder onder de nieuwe naam Nissan Trade. De merknaam was niet het enige wat wijzigde, de Trade kreeg een flinke update. Nissan TradeDe Trade 2.0 had een GVW van 2 ton en een 2,0 liter Nissan motor. De Trade 2.8 had een 2,8 liter Ebro motor en een GVW van 3½ ton. Hij was er als bestelauto (met een laadvolume tot 9½m³), combi en chassis-cabine.Nissan Trade

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *