Bijzondere FH-lzv voor De Hoop.

De Hoop Wegtransport B.V. heeft onlangs een Nederlandse primeur in ontvangst mogen nemen. In samenwerking met onder andere Van Dijk Trucks Woerden werd een unieke Volvo FH 8×2 widespread met een totaal toegestaan maximaal gewicht van 41,5 ton samengesteld.

“In de zomer van vorig jaar werden de eerste plannen voor deze combinatie gesmeed”, aldus directeur Kees de Hoop. “Maar het samenstellen en berekenen van de truck met alle samenwerkingspartners is een doorlopend proces geweest. Twee weken geleden stond hij daar dan eindelijk en ik moet zeggen: het is echt iets aparts.” De meest unieke eigenschap van deze auto is absoluut het maximaal toegestane gewicht. “Het is heel veel voor deze truck; een vierasser. De assen zijn dusdanig uitgenut dat het wettelijke maximum gewicht kon worden behaald. Dat hebben we bereikt door intensief samen te werken met Van Dijk Trucks Woerden, Volvo Nederland, Terberg Techniek en HSM Utrecht. Het resultaat mag er zijn.”

Deze Volvo is tevens als LZV trekkende eenheid geregistreerd. “Dat is in ons werk – het vervoeren van zeecontainers – heel belangrijk. Ons specialisme is eigenlijk om het gewicht van veelal ongelijkmatig beladen containers toch correct te vervoeren, zonder overschrijding van wettelijk toegestane aslasten. Daar zijn al onze voertuigen op ingericht. Ook deze laatste Volvo kan dus optimaal als 3-TEU combinatie worden ingezet.” Volgens Kees moet je het aandurven om zo’n truck te laten samen stellen. “Iemand moet de eerste zijn en ik weet zeker dat meer mensen het nu aandurven om deze combinatie te laten maken. Wij zijn altijd wel bezig om unieke dingen te bedenken en wij durven dat mede omdat we samenwerken met Van Dijk Trucks. Andersom weten zij ook: je laat elkaar niet vallen. Of een proces nu een paar weken of een jaar duurt: je weet samen waar je naar toe wilt en goedkomen doet het altijd.”

Volgens Kees mag een ieder die mee heeft gewerkt aan de truck, trots zijn. “Er staat nu een fabrieksauto waar zowel ik als Volvo erg trots op mag zijn. Het is een specificatie die qua uitvoering bijzonder is, maar ook de prijsstelling is interessant.” Ook geeft de nieuwste aanwinst nog meer glans aan de samenwerking met Van Dijk Trucks. “We werken al 25 jaar heel prettig met elkaar samen. De sfeer is er goed, het team is fantastisch en de mentaliteit is aanpakken. Bij Van Dijk gaat het er niet om dat er een auto wordt verkocht; het gaat om de periode daarna. Deze mensen staan dag en nacht voor ons klaar en vormen zeer zeker een verlengstuk van onze bedrijfsvoering. Dat het ook weer gelukt is met deze nieuwe FH, is als een soort kers op de taart.”

Over De Hoop Wegtransport B.V.
De Hoop Wegtransport B.V. uit Benschop is een vrachtvervoerbedrijf dat al ruim 25 jaar zoveel mogelijk via het spoor of water probeert te vervoeren en zo min mogelijk via de weg. Het vervoeren, laden en lossen van (zee)containers is de corebusiness. Het uitgebreide wagenpark zorgt ervoor dat elk transport naar wens kan worden uitgevoerd.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *