Marc Leeuw brengt nacht in de woestijn door

Om half elf in de ochtend (lokale tijd) kwam de DAF van Leeuw Rallysport het bivak in Pisco binnenrollen. Nog geen uur later (17.30 Nederlandse tijd) waren ze alweer weg om te starten in de derde etappe. De mannen brachten de nacht door in de woestijn.

Foto Rallymaniacs


Na 130 kilometer in de tweede etappe (267 km) lag de koppeling van de truck er weer uit; hetzelfde probleem als in de eerste etappe. “We stonden op een rottig punt”, vertelt Marc Leeuw. “Er was niemand om ons te helpen. We hebben vannacht in de duinen geslapen en vanochtend kwamen er locals om ons te helpen de koppeling te vervangen.”
Toen dat was gebeurd, kon Leeuw weer verder. Onderweg kwam hij nog een boel andere auto’s en trucks tegen die waren gestrand in de tweede etappe. “We hebben de Rainbow-truck van Gerrit Zuurmond nog overeind getrokken en zijn toen snel doorgereden naar het bivak.”

Foto Rallymaniacs


Daar aangekomen bleek dat de servicecrew al was vertrokken naar het volgende bivak. De truck werd even snel nagelopen, de mannen propten even vlug een broodje naar binnen en vertrokken snel naar de start van de derde etappe, vlakbij het bivak. “De truck lijkt oké”, zei Leeuw. “We wagen het erop.”
De derde etappe is een rit van 300 kilometer. Op 80 kilometer in de proef komen de trucks nog een keer langs het bivak. Na de finish is er een verbindingsroute van ruim 200 kilometer naar het volgende bivak in San Juan de Marcona

Tekst: M-Press Productions

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *