Dit las je gisteren al bij BIGtruck en Transport Online

Gisteren kwamer een stortvloed aan interessante persberichten binnen, echter was ik druk rondleidingen aan het geven bij Kleyn in Vuren. Voor de enkeling die het nog niet bij de collega’s heeft gelezen hierbij dan alsnog de interessantste persberichten van 2 februari 2018.

DAF presenteert gelimiteerde 90th Anniversary Edition
DAF Trucks presenteert de 90th Anniversary Edition van de New XF. Met de truck wordt herdacht dat Hub van Doorne 90 jaar geleden de basis legde voor wat DAF nu is: een van Europa’s meest succesvolle vrachtwagenfabrikanten. De jubileumeditie kenmerkt zich door een extra luxueuze uitrusting, een exclusieve striping en subtiele design-elementen. Om de exclusiviteit van deze speciale truck te onderstrepen, wordt deze uitsluitend geleverd met riante Super Space Cab en met PACCAR’s meest krachtige MX-13-motor met 390 kW/530 pk.

De Anniversary Edition heeft een oplage van slechts 250 voertuigen en is beschikbaar als 4×2 trekker. Elk voertuig is genummerd. Dat unieke nummer komt terug in zowel de decoratieve afwerking in de cabine als in het speciaal verlichte DAF-logopaneel, te zien wanneer de deur wordt geopend.

Uniek, aansprekend exterieur
Deze unieke gelimiteerde uitgave van DAF’s ‘International Truck of the Year 2018’ is verkrijgbaar in drie fraaie metallic kleuren: Anniversary Black, Rouge Flamme en Jamaica Blue. De strips in de grille zijn in blauw of rood uitgevoerd, wat de exclusiviteit van de XF 90th Anniversary Edition benadrukt. Op de voorzijde van de truck is het beroemde historische DAF-logo aangebracht. Dat logo met ‘het geveerde wiel’ prijkt ook op de zijkanten en op de achterkant van de cabine.

Zeer rijke uitrusting
Vanzelfsprekend heeft de unieke 90th Anniversary Edition van de DAF New XF een zeer rijke uitrusting met onder andere een lucht-geveerde Super Space Cab en spiegels en wielkasten die in cabinekleur zijn uitgevoerd. Verder zijn LED-koplampen, Skylights, mistlampen en bochtverlichting standaard, evenals een dakspoiler, zijfenders en side-skirts. Alcoa aluminium wielen behoren eveneens tot de standaarduitrusting. Op het dak zijn luchthoorns aangebracht.

Uniek interieur
Het bijzonder comfortabele interieur – in Exclusive-uitvoering – wordt verrijkt met onder meer het historische DAF-logo dat in reliëf is aangebracht in de hoofdsteunen van de beide stoelen. Het klassieke logo wordt bovendien toegepast op de decoratiepanelen in de deuren en het dashboard, op het Driver Information Panel en op het high-end radio-navigatiesysteem.

Verder is het cabine-interieur compleet met volledig lederen en lucht-geveerde stoelen, lederen armleuningen en deurpanelen en een lederen afwerking van het stuurwiel. Ook Climate Control, een stand-airco op het dak, TruckPhone, een magnetron, DAF’s gerenommeerde koelkast onder het onderste bed en het DAF Night Lock zijn standaard.

Luxe cadeau set
Elke 90th Anniversary Edition wordt geleverd met een genummerde set exclusieve artikelen. Deze bevat een geheel lederen reistas, een stijlvolle jas, een DAF Waterman-pen in een speciaal ontwikkelde lederen box, een lederen creditcardhouder/portemonnee en een speciale schets van de 90th Anniversary Edition, gesigneerd door DAF’s hoofddesigner Bart van Lotringen.

Ode aan grondleggers
“Bij het ontwikkelen van zijn trucks, besteedden Hub en Wim van Doorne al volle aandacht aan technologie, functionaliteit en chauffeurscomfort”, aldus Preston Feight, president-directeur van DAF Trucks. “De bijzondere 90th Anniversary Edition brengt daarmee een ode aan de grondleggers van dit geweldige bedrijf.”

Cars & Cargo neemt 55 Krone Profi-Liners in bedrijf
Het in transporten op Frankrijk gespecialiseerde Cars & Cargo is een snel groeiend bedrijf. In 2017 groeide het bedrijf met twintig eenheden van 140 naar 160 trekkende eenheden. De groei en de efficiënte inzet van het wagenpark maken dat Cars & Cargo onlangs bij Krone 55 Profi Liner schuifzeiltrailers heeft aangeschaft. De nieuwe trailers zijn voorzien van assen met schijfremmen en staan op Easy Rider banden, het huismerk van Krone.

Cars & Cargo is voortgekomen uit een bedrijf dat in 2006 begon met het repatriëren van gestrande ANWB-leden uit Frankrijk. “Maar het materieel stond bij wijze van spreken negen maanden per jaar stil, drie maanden per jaar was het volop in beweging. We bedachten toen dat een intensieve dienst voor het bedrijfsleven op Frankrijk een uitkomst zou kunnen zijn. Inmiddels behoren we tot de grootste transport bedrijven in de Benelux die dit werk doen”, leggen Nick Valckx en Bob Snijder, directeuren van Cars & Cargo uit.

Het streven van Cars & Cargo is om de trailers zoveel mogelijk te laten rijden. Dat betekent dat zij alleen kiest voor de hoogste kwaliteit van componenten en services, om betrouwbaarheid te waarborgen. “Om die reden kiezen we onder andere voor trailers van Krone. We hebben op alle materieel een onderhoudscontract afgesloten en we zorgen dat eersteklas bedrijven onze spullen onderhouden en servicen”, aldus Valckx.

De gegroeide omvang van Cars & Cargo heeft volgens Valckx als voordeel dat het bedrijf de vloot flexibeler in kan zetten. “Dat komt de dienstverlening aan met name grotere klanten ten goede. We hebben voor het onderhoud duidelijke afspraken met onze partners. Het gevolg is dat wij onze klanten niet teleur hoeven te stellen.” Het trailerpark van Cars & Cargo komt met de nieuwe uitbreiding op 169 getrokken eenheden en op 160 trekkende eenheden op het vervoer Benelux-Frankrijk en vice versa. Voor het auto transport beschikt Cars&Cargo over 38 eenheden, bestaande uit enkel 8-laders. De trekkende eenheden worden ingehuurd op vaste contractuele basis. Het kenmerk is dat deze trekkers voorzien zijn van een grote brandstoftank en dat ze relatief jong zijn om te voldoen aan geldende milieu-eisen en daaruit voortvloeiende toltarieven.

Valckx legt uit dat hij grote waarde hecht aan de relatie met zijn leveranciers. “Flexibiliteit betekent ook dat je kunt terugvallen op een leverancier die je een korte levertijd garandeert. Dit was voor ons een reden om wederom voor Krone te kiezen.”

IVECO Stralis Hi-Way voor Van Weverwijk B.V.
Recent heeft Van Weverwijk B.V. een nieuwe IVECO Stralis in gebruik genomen. Deze 460pk sterke 3-assige motorwagen met Hi-Way cabine en haakarm systeem wordt door het familiebedrijf uit Schoonrewoerd ingezet voor het transport van containers en afzetbakken. De voorkeur van de chauffeur en de ervaringen met een oude type Stralis hebben Van Weverwijk B.V. doen besluiten opnieuw voor IVECO te kiezen.

Van Weverwijk B.V. uit Schoonrewoerd
Sinds begin jaren ’70 houdt het zelfstandige familiebedrijf Van Weverwijk B.V. zich bezig met de inzameling, recycling en transport van afvalstoffen. De nadruk ligt hierbij op bouwafval, sloopafval en bedrijfsafval. Het bedrijf uit Schoonrewoerd heeft de beschikking over een ruim en gevarieerd wagenpark aan motorwagens met aanhangers, trekker-opleggercombinaties, portaalwagens en huisvuilwagens. Hierdoor is er altijd een efficiënte aanpak bij het transporteren en recyclen van alle soorten afvalstoffen.

IVECO Stralis Hi-Way met sleepas
De nieuwe IVECO Stralis van Van Weverwijk B.V. is uitgerust met ruime Hi-Way cabine, volledig uitgevoerd in de kenmerkend frisse geel-groene huisstijl van het transportbedrijf. Onder de cabine bevindt zich een 460pk en 2150Nm krachtige IVECO Cursor 11 Euro-VI dieselmotor met Hi-eSCR uitlaatgasnabehandelingssysteem, zonder EGR. Gekoppeld aan de nieuwe volautomatische Hi-Tronix versnellingsbak (ZF Traxon) hebben de chauffeurs van Van Weverwijk B.V. altijd de beschikking over voldoende vermogen, gekoppeld aan maximaal comfort.
De sleepas van de nieuwe Stralis kan worden geheven bij het rijden zonder container, of om voor extra tractie off-road te zorgen. Tevens kan met de sleepas op de grond voor extra stabiliteit gezorgd worden bij het laden en lossen van afzetbakken of containers.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *