Shell trucks in Nederland en daar buiten

Scania 143
Tijdens mijn rondjes in Nederland en de vakanties in het buitenland heb ik (Marco Havers, red.) vele duizenden trucks op de foto kunnen en mogen zetten. Van gewone bakwagens tot zwaar transport, van oude klassieke trucks tot moderne en de nieuwste modellen. Ook al was én ben ik nog steeds een Scania fanaat, soms zette ik zelfs een vreemd merk op de kiek. Jaja, wie had dat nou gedacht…
Scania T112
Op de vele ‘rondreizen’ heb ik ook vele tankwagens op de foto gezet, zo ook van de Koninklijke Shell, het bedrijf met geel met rode schelp. De trucks waren vroeger veelal geel van onder en wit van boven met een rode bies er tussen. Tegenwoordig zijn de tanks grotendeels wit met het logo en de cabine grotendeels geel. Maar zoals zo vaak heb je ook weer vele uitzonderingen. Zo zijn er ook wel trucks waarvan de trekker én de tank geheel geel zijn, maar ook rood kwam vroeger veelal voor.
Scania 113
Bedrijven dat met vrachtwagens compleet in de witte kleur rondrijden of in de eigen bedrijfskleuren, rijden ook voor meerdere brandstofmerken. Ze hebben op de zijkant van de grote brandstoffentank een bord waar ze het brandstofmerk kunnen aanpassen. Zo zijn de trucks niet afhankelijk van dat ene merk brandstof. Je kan je natuurlijk moeilijk met een truck in met reclame van Shell bij de concurrent Elf aankomen…
Scania 113
Scania 113
Scania 94
Scania 112
Scania 112
Volvo FL10
Scania 113
Scania 124
Scania 93
Tekst en foto’s Marco Havers.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *