ROGAM focust op bedrijfswagens

De Van Mossel Automotive Groep is voornemens in april 2018 de Mercedes-Benz personenwagen activiteiten over te nemen van ROGAM. Momenteel ligt de overname ter goedkeuring bij de ACM. Door deze overname zullen de merken Mercedes-Benz en smart worden toegevoegd aan het huidige merkenpallet van 13 merken.

Hans van Ruiten, DGA van ROGAM, zal zelf de bedrijfswagen activiteiten voortzetten. De personenwagen activiteiten zullen door Van Mossel uitgevoerd worden vanuit de vestigingen in Rotterdam (Autostrada, Charlois en Spaanse Polder) en Gouda (Moordrecht). Alle betrokken medewerkers treden in dienst bij de Van Mossel Automotive Groep en zullen werkzaam blijven vanuit dezelfde locaties.

ROGAM is officieel Mercedes-Benz bedrijfs- en personenwagendealer voor de regio Groot-Rotterdam en Gouda. In 1955 zijn ze gestart met bedrijfswagens en in 2001 zijn daar ook personenwagens bij gekomen. Naast het merk Mercedes-Benz is ROGAM ook dealer van de merken smart en Fuso bedrijfswagens. ROGAM heeft in totaal zes vestigingen. De twee bedrijfswagenvestigingen van ROGAM in Bergschenhoek en Dordrecht zijn níet bij de overname betrokken. Voor deze vestigingen blijft alles onveranderd. De vestiging in Gouda (Moordrecht) en de vestiging in de Spaanse Polder in Rotterdam zullen zowel Van Mossel personenwagens als ROGAM Bedrijfswagens huisvesten. In de twee Rotterdamse vestigingen Autostrada en Charlois vinden enkel de Van Mossel Mercedes-Benz personenwagen activiteiten plaats.

Toekomst
Meer dan een halve eeuw na de oprichting van de Rotterdamse Garage en Automobiel Maatschappij “ROGAM”, en ondanks de groei, is ROGAM altijd geleid als solide en succesvol familiebedrijf. Het bedrijf werd in 1955 opgericht door de broers Simon en Nico van Ruiten ondersteund door hun vader Henk, de grootvader van de huidige directeur Hans van Ruiten, die exact 25 jaar na de oprichting in het bedrijf is gekomen.

In 2011, 2012, 2013 en 2014 won ROGAM de titel ‘Best Managed Companies’ waardoor ze zich tot een van de best geleide organisaties binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf mochten rekenen. Het bewijs voor een gedegen management en een doordachte strategie. Het was deze strategie die ze bij een betrouwbare partij bracht welke de toekomst van de personenwagen activiteiten veilig zou kunnen stellen.

Hans van Ruiten: “Met tevreden klanten, gemotiveerd personeel en het dealerschap van prachtige merken ligt er voor Van Mossel een degelijk fundament voor een veelbelovende toekomst van Mercedes-Benz personenwagens. Ik ben verheugd over het voornemen om de personenwagentak over te dragen aan Van Mossel Automotive Groep. De klanten blijven verzekerd van de service en klantgerichtheid temeer omdat het volledige team zal blijven. Daarnaast kunnen de klanten profiteren van de overige diensten die onder Van Mossel Automotive Groep vallen”.

De cirkel is rond
Eric Berkhof, DGA Van Mossel Automotive Groep: “Uiteraard zijn wij Hans dankbaar voor het goede ondernemerschap. Mede hierdoor zijn wij overtuigd van de continuïteit van dit mooie bedrijf, in aanvulling op onze andere merken”. Hij vervolgt: “Het stond al enige tijd op ons verlanglijstje, maar ik ben zeer verheugd dat wij nu ook in de regio Rotterdam aanwezig zullen zijn, en vooral met de prachtige merken Mercedes-Benz en smart. We waren in deze regio al aanwezig met ons schadebedrijf en ons leasebedrijf; de cirkel is nu rond. We kijken er ongelofelijk naar uit om ook hier de bestaande en toekomstige klanten kennis te laten gaan maken met onze filosofie: “Van Mossel biedt meer dan u verwacht.”

Over Van Mossel Automotive Groep
De Van Mossel Automotive Groep is in bijna 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive branche in Nederland. Het bedrijf telt 72 vestigingen in Nederland, België en in Duitsland en is dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA, Peugeot, Citroën, DS, Kia, Jaguar, Land Rover, Ford en Opel. Verder exploiteert zij drie Mega Occasion Centra en heeft zij een eigen landelijk opererende keten van schadebedrijven. Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van 65.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, DirectLease en J&T Autolease. Met bijna 1.700 medewerkers realiseert de groep een omzet van ruim €1,25 miljard op jaarbasis.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *