Arocs 10×4 met 165 tonmeter autolaadkraan voor Geurts

De afgelopen dertig jaar is Geurt Trucks B.V. uit Andelst uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van de verhuur van materiaal voor (bouw)projecten wereldwijd. Onlangs werd een unieke combinatie toegevoegd aan het wagenpark van het bedrijf: een Mercedes-Benz Arocs 4553 LK 10×4 opgebouwd met een 165 tonmeter autolaadkraan van Palfinger.
Mercedes-Benz Arocs
Arocs met zware autolaadkraan
Al ruim drie decennia levert Geurts Trucks B.V. materiaal aan de grootste projecten. Tot hun vaste klandizie behoren kraanverhuurders, de offshore, oliemaatschappijen en grote bouwbedrijven. Om die nog beter van dienst te zijn werd recent een nieuwe Arocs 4553 LK 10×4 voorzien van een van de grootste opvouwbare autolaadkranen ter wereld. De vijfasser, die speciaal voor de Nederlandse markt werd ontwikkeld, beschikt over Mercedes Powershift 3 versnellingsbak en Servotwin-besturing. De truck werd officieel bij Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks in Molsheim ontwikkeld en voorbereid voor de opbouw van de 165 tonmeter autolaadkraan van Palfinger. Voor de stabiliteit werd rekening gehouden met de hoogte van het chassis, die bij deze vijfasser net wat lager ligt dan bij de reguliere versie van de Arocs. Dankzij de extra assen en het lange chassis is de 4553 LK robuust genoeg voor de zware inzet met de autolaadkraan die tot 30 ton kan tillen. De Arocs is voorzien van een dubbele PTO zodat er voldoende capaciteit aanwezig is voor de zware autolaadkraan. De achterassen van de vijfasser zijn luchtgeveerd en voor extra wendbaarheid is de achterste as gestuurd. Om de truck multifunctioneel inzetbaar te maken, is de Arocs inzetbaar als trekker en bakwagen en tevens geschikt voor zwaar transport tot 120 ton. Aan de buitenkant is de truck voorzien van Bi-Xenon verlichting en Alcoa Dura-Bright aluminium velgen. Vanwege de ruime BigSpace-cabine met vlakke vloer biedt de Arocs maximaal ruimte en comfort voor de chauffeur.
Mercedes-Benz Arocs
Geurts Trucks B.V.
Geurts Trucks B.V. is gevestigd in Andelst. Al meer dan 30 jaar verhuurt het Gelderse bedrijf zwaar materiaal aan opdrachtgevers uit alle werelddelen. Met de komst van de nieuwste Arocs 4553 LK 10×4 is er weer een Mercedes-Benz toegevoegd aan het uitgebreide wagenpark. Inmiddels staat de tweede Arocs vijfasser al in bestelling bij Mercedes-Benz truckdealer Wensink.
Mercedes-Benz Arocs

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *