Shanghai SH760B in het Louwman Museum

De Shanghai SH760B is gebouwd door wat wij nu kennen als SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) en stamt in zijn grondvorm al uit de jaren ’50. De Chinesen waren geïnspireerd door de Mercedes-Benz 220S (W180), aanvankelijk met een front zoals op de Plymouth Belvedere. Het B-model verscheen in 1974 en had een nieuwe grille, met rechthoekige koplampen en grille. Het bijzondere aan de Shanghai in het Louwman Museum is dat importeur Louwman deze naar Nederland haalde en feitelijk splinternieuw is (0 kilometer op de klok). In 1991 stopte de productie, na net geen 80.000 exemplaren met een piek jaarproductie van 6000 stuks rond het midden van de jaren ’80.

Tekst en foto Jan Clevering.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *