Erwin Visser: truckpulling by night


Montfoort 2017, wanneer het donker begint te worden en de lampen aangaan wordt het voor veel spotters (fotograven) moeilijk om bewegende beelden op een behoorlijke snelheid op de foto te zetten. Laat zeggen dat een supersport truck zo,n 12 doet met 20 ton op zijn rug over 100 meter. Knap snel dus.

Zelf ben ik (Erwin Visser, red.) in 2011 uitgenodigd door team BadBull om toen in Putten op de Beachpull foto,s te mogen maken. Toen zelf nog een Nikon D90 met nikon/nikor 18-200 lens. Maar wat ga je doen. BadBull is een sporttruck en die waren toen nog wat minder snel dan de supersport ik ging tegenovergesteld denken. Normale avond foto statief lage iso diafragma meestal vrij hoog rond de 9 of meer aangezien je sterren rond de lampen wilt dus duurt lang, iets wat langs de baan dus niet opgaat ik ging tegenovergesteld te werk F (diafragma ) omlaag meer licht dat de sensor ontvangt en spelen met de iso om je sluitertijd te verkorten en dat werkte .

In 2011 ben ik rustig wat wedstrijden meegeweest om in 2012 meerdere wedstrijden mee te gaan, en ook de supersport mee ging pakken. Maar: meer snelheid, dus toen besloten om de D90 te verkopen en een D300S te kopen vanwege de meer sensoren en dus meer licht in de camera. Dit werkte foto’s werden beter maar kwam wat te kort op mijn afstand bereik. Dat jaar kwam toevallig de nikor/nikon 18-300 F5.6 uit, dus die aangeschaft, ondertussen dus een soort van perfrecte combi ook in het normae spotwerk.

Vorig jaar heb ik deze set verkocht compleet omdat de top sporttrucks nu net zo sterk zijn en sterker als de supersports 2 jaar geleden. Je wilt niet weten hoe snel de spupersport tegenwoordig is. Tegenwoordig heb ik een Nikon D500 met een Nikor 18-300 f5.6 met een snelle kaart om veel data weg te schrijven. Per run doe ik gemiddeld 15 à 20 foto’s, dus verwerk zo’n 30 mb per seconde. De D500 heeft het dubbele aantal sensoren dan de oude D300S en kwam met de iso maar tot 2200 om het leuk te houden en nu heb ik een marge tot 25000.

Hierbij mijn verhaal en dus een serie foto’s in de finale van de wedstrijd. Later dit jaar zal er een serie komen met alle nieuwe pullers.


Tekst en foto’s Erwin Visser.

NET ZO INTERESSANT

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *